Recchi zostáva v Bostone, Hamhuis ide do Pittsburghu

SITA|26. jún 2010 o 15:28

Klub kanadsko-americkej NHL a ostatný finalista tejto hokejovej zámorskej súťaže Philadelphia Flyers sa rozhodol uplatniť práva na obrancu Dana Hamhuisa.

PHILADELPHIA. Klub NHL Boston Bruins sa dohodol na predĺžení zmluvy o jeden rok s voľným hráčom Markom Recchim. Hrajúca, už 42-ročná legenda zámorského hokeja si v nasledujúcej sezóne finančne prilepší o milión dolárov. Recchi pôsobí v Bostone od roku 2009, keď prišiel z Tampy Bay Lightning. Za "medveďov" odvtedy nastúpil v 99 zápasoch, v ktorých zaznamenal 58 bodov. Celkovo tento veterán, ktorý profesionálne brázdi zámorské klziská už 21 rokov, vo svojej kariére odohral 1571 stretnutí, v ktorých strelil 563 gólov a na 922 sa podieľal presnými prihrávkami.

Klub kanadsko-americkej NHL a ostatný finalista tejto hokejovej zámorskej súťaže Philadelphia Flyers sa rozhodol uplatniť práva na obrancu Dana Hamhuisa. Ten sa stal súčasťou výmeny s Pittsburghom Penguins, ktorý za hráča uvoľnil možnosť výberu v 3. kole draftu v roku 2011. Hamhuisa pritom len 19. júna vymenili z Nashvillu do Philadelphie za ďalšieho obrancu Ryana Parenta. V drese "predátorov" zaznamenal v minulej sezóne v 78 stretnutiach 24 bodov za 5 gólov a 19 asistencií.

Klub NHL Vancouver Canucks získal do svojich radov obrancu Keitha Ballarda. Ten sa stal súčasťou výmeny medzi Vancouverom a Floridou. "Kosatky" z olympijského mesta tiež získali útočníka Victora Oreskovica. Opačným smerom putujú útočníci Steve Bernier a Michael Grabner. "Sme veľmi radi, že sme získali týchto dvoch hráčov. Potrebovali sme schopného obrancu s dobrým ovládaním puku. V posledných dvoch rokoch sme robili rozumné obchody. Teraz máme veľa talentovaných a perspektívnych hráčov a títo dvaja noví k nim určite zapasujú," vyhlásil generálny manažér Canucks Mike Gillis.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Recchi zostáva v Bostone, Hamhuis ide do Pittsburghu