Jančová zbierala skúsenosti od Vlhovej. Jej spoločnosť ma posúva vpred, tvrdí

Rebeka Jančová.
Rebeka Jančová. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Nikola Baďová|19. feb 2023 o 19:00

Medzi elitou sa opäť predstaví na Svetovom pohári vo Švédsku.

Slovenská reprezentantka REBEKA JANČOVÁ sa predstavila prvýkrát na seniorských majstrovstvách sveta. 

Devätnásťročnej lyžiarke priniesol šampionát množstvo skúseností. Mrzelo ju, že v obrovskom slalome spravila niekoľko chýb, ktoré ju odsunuli mimo najlepšiu tridsiatku. Chýbalo jej iba 73 stotín sekundy. 

Spoločnosť jej robila aj skúsená Petra Vlhová. „Mali sme spoločné raňajky, obedy i večere. Rozprávali sme sa spolu o normálnych veciach,“ prezradila v rozhovore pre Sportnet. 

Z Méribelu

píše reportérka Sportnetu Nikola Baďová

Ako hodnotíte prvé seniorské majstrovstvá sveta? 

Veľmi sa teším, že som mohla byť vo Francúzsku a reprezentovať Slovensko. Vyskúšala som si lyžovanie s najlepšími pretekárkami na svete a porovnala sa. Zistila som, kde stojím a kam sa mám posunúť. Porovnanie so svetovou špičkou na majstrovstvách sveta je úplne na inej úrovni.

Čo ste zistili? 

To, že na to mám. Jednoducho musím dať svoju jazdu. Predsa len, ani tridsiate miesto v obrovskom slalome nebolo ďaleko. Nesmiem však robiť veľa chýb a musím bojovať. 

Tridsiatka bola naozaj blízko. V obrovskom slalome ste obsadili 32. miesto. Ako sa vám išlo? 

Moja jazda bola rozvážna a pokojná. Spravila som zopár chýb, ktoré ľutujem, pretože viem, že tridsiatka mi ušla o kúsok. Snažila som sa ísť svoju jazdu najlepšie, ako viem. 

Po paralelných pretekoch ma začal bolieť chrbát. V paralelnom obrovskom slalome sú kratšie vzdialenosti, ale lyže sú rovnako dlhé ako na klasický obrovský slalom. Treba to točiť. Navyše, trať v Courcheveli bola tvrdšia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Jančová zbierala skúsenosti od Vlhovej. Jej spoločnosť ma posúva vpred, tvrdí