Na ľade o sebe vždy vedia. Rýchle krídla najradšej čapujú Dvorskému na strelu

Dalibor Dvorský na letnom juniorskom šampionáte.
Dalibor Dvorský na letnom juniorskom šampionáte. (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|9. nov 2022 o 14:20

Do reprezentácie sa vždy tešia.

BRATISLAVA. Slovenský juniorský tréner Ivan Feneš bude mať na Turnaji štyroch krajín vo Švajčiarsku k dispozícii útočnú trojicu Dalibor Dvorský, Ondrej Molnár a Alex Čiernik. 

Pôjde o poslednú súťažnú previerku pred decembrovými juniorskými majstrovstvami sveta v Kanade. 

„Je to najsilnejší útok, ktorý momentálne v Európe máme. Verím, že chalanom to pôjde výborne a zložíme kvalitnú formáciu smerom k juniorským majstrovstvám sveta,“ prezradil na zraze Feneš. 

Majú za sebou úspechy

Trojica v spoločnej formácii odohrala niekoľko reprezentačných zápasov. Pred rokom sa výraznou mierou podieľali na úspechu Slovenska na Hlinka Gretzky Cupe 2021. Mladíci nestačili vo finále na Rusov a obsadili výborné druhé miesto. 

Center Dalibor Dvorský bol s dvanástimi bodmi (8+4) najproduktívnejší Slovák, celkovo druhý za Rusom Mičkovom. 

Naposledy sa predstavili na majstrovstvách sveta hráčov do osemnásť rokov 1. divízie, kde pomohli Slovenku postúpiť do elitnej kategórie. Trojica ovládla aj tímové štatistiky. Čiernik s Dvorským strelili v piatich zápasoch päť gólov. 

Program Turnaja štyroch krajín

Piatok 11. novembra 19.30 h:

Slovensko - Švajčiarsko

Sobota 12. novembra 15.30 h:

Slovensko - Nemecko

Nedeľa 13. novembra 11.00 h:

Slovensko - Nórsko

„Podpichujeme sa na ľade i mimo neho. Vždy sa na chalanov teším, keď idem do reprezentácie,“ prezradil sedemnásťročný center. 

Na letnom juniorskom šampionáte sa predstavil iba Dalibor Dvorský. Čiernik nemohol cestovať do Kanady vzhľadom na covidové obmedzenia spojené so vstupom do krajiny. Išlo o administratívnu záležitosť, ktorá sa medzičasom stihla vyriešiť. 

„Teraz sa môžem sústrediť na vlastné výkony a nie papiere,“ načrtol osemnásťročný syn bývalého reprezentanta Ivana Čiernika. 

Chémia, ktorá funguje

Na Turnaji štyroch krajín slovenskí hokejisti postupne vyzvú domáce Švajčiarsko, Nemecko a Nórsko. 

„S chalanmi sa poznáme dlho, hrali sme spolu minulé turnaje. Celkom nám to ide a musíme to dokázať aj na turnaji vo Švajčiarsku,“ povedal Dvorský. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Na ľade o sebe vždy vedia. Rýchle krídla najradšej čapujú Dvorskému na strelu