Rapid porazil Trenčín 4:0. Ševela: Cesta je asi zatvorená

Trenčania nemali veľa dôvodov na potlesk.
Trenčania nemali veľa dôvodov na potlesk. (Autor: SITA)
Sportnet|17. aug 2016 o 21:35

O postupujúcom je zdá sa rozhodnuté.

 ŽILINA. Kouč Trenčína Martin Ševela opäť postavil do brány len 20-ročného Chovana. V stredovej formácii absolvoval debut v drese AS Paur, ktorého slovenský šampión angažoval v priebehu týždňa zo Žiliny. Favorit z Rakúska nastúpil v plnej sile, jeho bránu hájil gólman slovenskej reprezentácie Ján Novota, ktorý sa vystrábil z hnisavého zápalu mandlí a bol schopný nastúpiť.

Po opatrnom začiatku mali prvú šancu hostia a takmer z nej padol úvodný gól. K lopte sa na hranici šestnástky dostal Joelinton a technickou strelou opečiatkoval pravú žrď Chovanovej brány. Domáci si rýchlo uvedomili, že nastúpili proti kompaktne hrajúcemu súperovi, ktorý im požičia loptu len zriedkavo. Napriek tomu hrali útočne, tlačili sa dopredu, ale ich ofenzívna snaha končila na pozornej obrane Rapidu.

Rapid porazil Trenčín 4:0 : fotogaléria

24.8.2016

V 20. min sa opäť k slovu dostali hostia, keď po rýchlom prechode do útoku našiel Schaub nabiehajúceho Pavelica, ktorého pokus len tesne minul bránu AS. Potom Trenčanov podržal brankár Chovan, ktorý zmaril tutovku Schobesbergerovi. Po polhodine hry však už domáci kapitulovali.

Pavelic našiel režiséra hry Rapidu Schwaba, ktorého milimetrový center umiestnil do siete Schaub - 0:1. Vzápätí mohol byť rozdiel už dvojgólový, ale Joelinton proti Chovanovi neuspel a následný pokus o dorážku v podaní Schauba so šťastím zblokoval Holúbek. Prevaha Rakúšanov pokračovala a Ševelovci len s námahou ukončili polčas bez ďalšieho inkasovaného gólu. 

Hlasy (zdroj: TV Dajto):

Martin Ševela, tréner Trenčína: "Súper bol lepší, dominoval vo všetkých herných činnostiach. Hral dobre z taktickej i technickej stránky, na jeden alebo dva dotyky, čo nám robilo problém. Výsledok 0:4 je krutý, do druhého polčasu sme vstúpili dobre, musíme však viesť hráčov k efektívnym riešeniam situácií. Cesta do skupinovej fázy EL je asi zatvorená, urobíme maximum, aby sme zvíťazili aspoň v Rakúsku. Pozeráme sa už na domácu ligu."

Ján Novota, brankár Rapidu: "Vedeli sme, že Trenčania hrajú veľmi dobrý futbal, čo aj ukázali. Držali loptu a vypracovali si šance, takže môžeme byť radi za takýto náskok. Obávali sme sa umelej trávy, prišli sme ako hostia, ale podporu na tribúnach sme mali ako domáci. Odvetu neberieme ako hotovú záležitosť."

Mike Büskens, tréner Rapidu: "Mojim snom je, aby hral Rapid skupinovú fázu, urobili sme na ceste za týmto cieľom dôležitý krok. V prvom polčase sme mohli zo šancí dať viac ako jeden gól. Po prestávke sme sa dostali trochu pod tlak, ale góly Schauba prišli v správnom čase."

Louis Schaub, útočník Rapidu: "Teší ma, že sme zvíťazili. Dosiahli sme dobrý výsledok, ale v odvete si musíme dávať pozor na to, aby sme ešte raz odohrali stretnutie koncentrovane."

Peter Kleščík, kapitán AS Trenčín: "Súper bol o triedu kvalitnejší ako my a bolo to vidieť. Bol silný na lopte, bol kompaktný, bol defenzívny a nedovolil nám hrať našu hru. V prvom polčase sme urobili individuálne chyby a ľahko sme strácali lopty. Treba dať hlavy hore, treba sa vrátiť na zem. Možno tam, kde sme boli, keď sme pôsobenie v Európe začínali. Dostali sme facku, padli sme na zem a teraz sa treba odraziť od dna."

Jakub Holúbek, obranca AS Trenčín: "Je to škoda, týmto výsledkom sme si sťažili odvetný zápas. Súper bol lepší, mal kvalitu. Mal veľa šancí, bol rýchlejší na lopte, tvrdší v súbojoch. My sme sa nedokázali presadiť. Málokrát sme vystrelili na bránu, vpredu sme neboli nebezpeční. V odvete musíme dať zo seba maximum a trošku si zdvihnúť meno. Nikdy nie je koniec, aj my môžeme dať u nich štyri góly. Ak šanca žije, treba sa o ňu pobiť."

Po zmene strán začali Trenčania tlakom, súpera zavreli na jeho polovici, ale Novotu vážnejšie neohrozili. V 54. minúte si však nedali pozor pri štandardnej situácii, keď po rohovom kope využil zmätky v domácej obrane Schaub a strelil svoj druhý gól v zápase - 0:2.

Tréner Ševela reagoval na nepriaznivý stav dvojitým striedaním, keď do hry poslal uzdraveného tvorcu hry Rabiua i mladého útočníka Prekopa. Najmä Rabiu priniesol do hry AS oživenie, ale želaný efekt v podobe kontaktného gólu to neprinieslo. Naopak, nádeje Trenčanov na sľubný výsledok pred odvetou definitívne zmaril kapitán Rapidu Schwab, ktorý v 74. min využil chybu Holúbka a elegantne preloboval Chovana - 0:3.

Ani príchod Alika Balu (vpravo) v druhom polčase Trenčín neprebral.
Ani príchod Alika Balu (vpravo) v druhom polčase Trenčín neprebral. (Autor: TASR)

Slovenský majster sa potom snažil aspoň o čestný úspech, ale Novota vychytal Jangu i Prekopa.

V 83. minúte zavŕšil svoj výborný výkon Schaub, ktorý gólom na 4:0 skompletizoval hetrik. Viedenčania si potom pohodlný náskok v závere postrážili a jasným víťazstvom potešili svojich fanúšikov, ktorých do Žiliny pricestovalo 1500. Trenčanov o týždeň čaká v hlavnom meste Rakúska odveta, v ktorej budú doháňať štvorgólové manko.

Európska liga (predkolá) Play-off 2016/2017
18.08.2016 o 21:05
Trenčín
0:4
(0:1, 0:3)
90+3 minúta
Ukončený
Rapid Viedeň
Prehľad
Góly: 32. Schaub, 54. Schaub, 73. Schwab, 83. Schaub. ŽK: 77. Šulek (TRE), 85. Ket (TRE). Rozhodca: Stefan Johannesson (SWE)- Fredrik Nilsson (SWE), Mehmet Culum (SWE) – Kristoffer Karlsson (SWE).
Prenos
Rapid zvíťazil úplne zaslúžene proti zdecimovanému súperovi. Trenčianska defenzíva, oslabená odchodmi a zraneniami horela, tých gólov v Chovanovej sieti mohlo byť ešte viac. Dopredu Trenčania neboli až tak nebezpeční, ako býva ich zvykom, na európskej scéne si prvýkrát vyrobili riadnu ostudu, ktorá je ale logickým vyústením diania v klube, kedy vedenie sledovalo opäť raz len zisky z predaja hráčov a mužstvo po úspešnej sezóne úplne rozobralo. O postupe je na 99% rozhodnuté už po prvom zápase, odveta vo Viedni bude už len formalitou. Nielen kvôli skóre, ale aj kvôli kvalite oboch tímov, ktorá bola až šokujúco rozdielna.
90+3
Koniec zápasu.
90+3
Kalu ešte vybojoval roh pre svoj tím.
90+2
Kalu získal loptu a potiahol ju smerom na bránu, z uhla prudko vypálil a Novota kontroloval strelu, ktorá letela tesne mimo.
90
Rozhodca nastaví tri minúty.
89
Ketov ďaľší ostrý zákrok v strede poľa, to mohla byť aj expresná červená, ale od druhej žltej ho rozhodca ušetril.
87
Rabiov pokus z 18 metrov nemal potrebnú razanciu ani presnosť.
86
changeStriedanie v tíme Rapid Viedeň: z ihriska odchádza Schaub, prichádza Auer.
85
yellowCardKet krátko na ihrisku a už vidí kartu, keď ho súper obišiel ako malého chlapca, tak ho zadržal za dres.
84
Novota je istotou v bráne Rapidu, centre zo vzduchu bezpečne sťahuje.
84
changeStriedanie v tíme Rapid Viedeň: z ihriska odchádza Joelington, prichádza Entrup.
83
83
goalRapid Viedeň dala gól! LOUIS SCHAUB kompletuje hetrik. Obranou AS prenikol ako nôž maslom a čisté svedomie nemá ani brankár Chovan, ktorému bomba zvnútra šestnástky preletela tesne vedľa rúk.
80
changeStriedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Lawrence, prichádza Ket.
79
importantRabiov center z rohu našiel Prekopa, jeho hlavičku zachytil brankár Novota tesne pred čiarou.
79
Paurov prudký pas z pravej strany na prvú žrď, Janga si dobre nabehol, ale po jeho hlavičke ešte odkopával obranca na roh.
77
yellowCardŠulek mal problémy s prenikajúcim hráčom, po faule videl žltú kartu.
76
Na rohy síce domáci vedú 8:2, ale ich rohy sú minimálne nebezpečné, naopak priamo z rohu skórovať dokázali v zápase hráči Rapidu.
75
Na strely na bránu 1:8 pre hostí.
73
73
goalRapid Viedeň dal gól! Tretí gól hostí padá z pomerne nenápadnej akcie, STEFAN SCHWAB využil nedorozumenie Trenčanov pri pravej postrannej čiare, ušiel po krídle k bráne a oblúčikom prehodil brankára, do brány loptu dorazil v snahe odkopnúť Udeh.
71
Trenčania sa snažia, ale útočia do plných, hostia čakajú na brejky.
69
Chovan si poradil so strelou Schwaba spoza šestnástky.
68
Rabiu zakombinoval s Kaluom, ale finálna prihrávka mu nevyšla.
66
Rabiova typická prieniková prihrávka na rozbehnutého Lawrencea, ale ten stroskotal pred pokutovým územím na obrane zelených.
65
Schaub na hranici vápna spracoval center a pohotovo vypálil, ale bol to ľahký pokus, ktorý Chovanovi nenarobil problémy.
64
Prvý príspevok Rabia do hry Trenčanov, ale Kalu sa po jeho prihrávke zamotal do klbka protihráčov pred šestnástkou.
63
Hostia to skúsili dlhým autom, Chovan ich akciu zneškodnil.
62
changeStriedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Bala, prichádza Prekop.
Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jančo, prichádza Rabiu.
61
Joelington sa na ihrisko vrátil a do hry zasiahne aj tvorca hry AS Ibrahim Rabiu.
60
Joelington bol zranený v súboji s Jangom, potrebuje ošetrenie na tráve.
58
Lawrencov nešetrný zákrok v strede ihriska, prekvapivo nevidel od rozhodcu kartu.
56
importantTeraz dobrý trenčiansky roh, v šestnástke si urobil priestor Lawrence, no jeho hlavička zamierila tesne vedľa žrde.
56
Trenčania sa naďalej snažia, ale chýba im vpredu presnejšia finálna prihrávka.
54
54
goalRapid Viedeň dal gól! Rapid ukázal domácim, ako byť z rohov úspešný.Murgov center Schwab predĺžil na zadnú žrď, kde bol osamotený LOUIS SCHAUB a pridal svoj druhý gól v zápase.
53
Prvýkrát v druhom polčase sa ukázali aj hráči Rapidu smerom dopredu, znižujú pomer rohov na 6:2.
52
Trenčania o triedu lepší a presnejší ako v prvom polčase, patrí im úvod druhého dejstva, potrebujú lepšie zakončenie.
51
Po rohoch to pred Novotom horelo, ale Rakúšania so šťastím loptu dostali do bezpečia.
50
changeStriedanie v tíme Rapid Viedeň: z ihriska odchádza Schobesberger, prichádza Murg.
50
Ďaľší presný center Janča, rovno na hlavu Jangu v šestnástke, ale hrotovému útočníkovi predsa len kúsok chýbal, nakoniec obranca odhlavičkoval na roh.
49
Roh zahrali Trenčania nakrátko, center Janča do ohňa odkopli do bezpečia hráči Rapidu.
48
Domáci začali druhý polčas aktívne, Paur vybojoval rohový kop.
47
Bala využil zaváhanie obrancov hostí a mohol ísť sám na bránu, loptu si však nespracoval ideálne a následná kľučka jeho šancu zrušila.
46
Po Lawrencovej akcii skúsil strelu z diaľky Jančo, ale netrafil priestor brány.
46
Začal sa druhý polčas.
V prvom polčase po úvodných oťukávacích minútach a snahách Kalua v náznakoch šancí ovládol hru Rapid, prvé tri tutovky ešte Trenčania ustálil, ale pri ďaľšej už inkasovali. Stav 0:1 je ešte pre domáci tím lichotivý a dáva mu šancu niečio so zápasom v druhom polčase urobiť. Jediná šanca pre AS je ale zrejme nasadenie Rabia, lebo medzihra je dnes nočnou morou pre hráčov majstra.
45+1
Prvý polčas sa skončil.
45
importantHolúbek z priameho kopu vynikajúco loptu zatočil za obranu, Udeh si aj dobre nabehol, bol prakticky osamotený pred brankárom a stačilo letiacu loptu sklepnúť hlavou do brány, ale Udeh absolútne hlavičku nezvládol a zahral sa prakticky na obranu a loptu poslal hlavou preč od brány.
43
Trenčania podržali loptu pred šestnástkou, Jančo nenabral odvahu na prienik do nej, následne sa lopta cez Holúbeka dostala ku Kaluovi, ale hrotový útočník Joelinton sa obetavo vrátil a loptu získal.
42
V súboji bolestivo zasiahnutý Paur, hostia športovo prerušili hru. Paur sa po krátkom ošetrení na ihrisko vrátil.
41
Rapid je presnejší, rýchlejší, zohratejší. Trenčania proste na súpera nestačia.
40
Schobesberger má na ľavej strane luxusný priestor pri slabom pozičnom bránení od Šuleka, teraz trafil po zasekávačke brániaceho Udeha.
38
Lawrence sa vrátil do hry, uvidíme koľko mu zranenie umožní hrať.
37
Lawrence už tri minúty mimo ihrisko, takže Trenčania hrajú v desiatich.
36
Po rohu sa Rapid síce radoval z druhého gólu, ale Močinič bol v ofsajde, takže švédski rozhodcovia rakúsku radosť prekazili.
35
importantKatastrofálna chyba Kleščíka pri rozohrávke, rezultovala z toho ďaľšia tutovka pre Rapid, strelu Joelintona ešte Chovan vyrazil, ale rovno k Schaubovi, ten už už zakončoval do prázdnej brány, ale Kleščík napravil svoju chybu a vkĺzačkou loptu zrazil na roh.
33
Na druhej strane sa snažil o presadenie Kalu, ale narazil na pripraveného Schrammela.
32
32
goalRapid Viedeň dal gól! Pavelic rozohral na úplne voľného Schwaba na pravé krídlo a ten jemným oblúčikom našiel na päťke nekrytého LOUISA SCHAUBA, ktorý rozhodenú defenzívu Trenčanov potrestal pohodlným zakončením hlavičkou.
30
Trenčanom nechýba snaha, ale kvalita áno, útoky zakladajú len s námahou proti pressingu hráčov Rapidu.
28
Schwab prenikol stredom ihriska, posunul na krídlo Schobesbergerovi, ktorý si zasekol smerom do stredu, jeho následný strelecký pokus bránu Trenčanov minul.
26
Holúbek poslal presný dlhý pas na Paura, ale ten si so spracovaním lopty neporadil.
25
V krátkom čase veľa príležitostí pre hosťujúci tím, Trenčania strácajú pôdu pod nohami.
24
importantĎaľšia veľká možnosť pre Rapid, Šulek nechal zabehnúť za obranu Schobesbergera, ten išiel zoči voči na Chovana, trenčiansky brankár si pri pokuse o prehodenie poradil.
24
Bala tentoraz na ľavej strane, ale Schosswendtner ho skúsene zastavil.
22
importantOpäť akcia Schwaba s Pavelicom, loptu dostal na jedenástku Joelinton, jeho gólovú strelu zblokoval v poslednej chvíli Udeh.
21
importantHostia rozobrali obranu AS, Schwab ideálne uvoľnil nabehnutého Pavelica, ten zvnútra šestnástky zakončoval po zemi, ale lopta tesne minula ľavú žrď.
20
Jančov roh preletel do ohňa, následne si s loptou hostia poradili.
19
Bala centroval pas z pravej strany, Paur sa pokúsil hlavičkou trafiť, ale lopta bola tečovaná na tretí roh.
18
Janga sa pretlačil okolo obrancu, udržal loptu na nohe v šestnástke, ale potom spätnou prihrávkou nenašiel spoluhráča.
17
Bez Rabia je útok Trenčanov málo variabilný, hostia bez problémov narúšajú rozohrávku AS.
16
Schosswendtner s Pavelicom sa snažili na pravej strane, ale Chovan si postrážil situáciu a loptu bezpečne schoval u seba.
15
Defenzíva Rapidu je sformovaná a nepúšťa domácich do nebezpečných situácii.
14
Schrammel podporil útok na ľavom krídle, loptu nacentroval do ohňa, ale tam bol pri nej prvý Kleščík.
13
Paur posielal na Balu na pravé krídlo, ale prihrávka bola pridlhá.
12
Ťukes hráčov Rapidu pred šestnástkou, ale loptu získal Holúbek a odkopol ju ďaleko.
11
Kalu dobre spracoval loptu, zbavil sa jedného obrancu, ale potom zbytočne hral na seba, jeho strela bola nedôrazná, pritom mohol hľadať spoluhráča v šestnástke.
10
importantJoelinton dostal od Grahovaca prihrávku na hranicu šestnástky, mal dostatok priestoru a tak prudko vypálil. Chovan letel za loptou, ktorá opečiatkovala žrď!
9
Pavelic centroval do vápna, ale pri lopte bol prvý dobre sa vracajúci Kalu.
8
Schwab vysúval Schobesbergera, ale ten sa nepretlačil cez brániaceho hráča.
7
Roh Trenčanov na prvú žrď, hráči Rapidu odvrátili.
7
Paur prenikal s loptou, potom ju posunul do priestoru nabehnutému Kaluovi, ale ten centroval už z prehusteného priestoru, takže lopta zblokovaná na roh.
6
Grahovac robil problémy Trenčanom pri rozohrávke, ale Chovan si poradil.
5
Z oboch strán je to opatrné, nik nechce otvoriť obranu.
4
Trenčania vybojovali prvý roh, loptu po ňom odohral do bezpečia Schwab.

Diese Tribüne ist morgen zur Gänze für die Rapid-Fans reserviert! #UEL

Fotka uverejnená používateľom SK Rapid Wien (@skrapid1899),


3
Chovan vyrážal center Schobesbergera z ľavého krídla, keď mu obrancovia loptu nečakane pustili do päťky, po zákroku brankára sa Joelinton k lopte nedostal.
2
Postupný útok hostí skončil márnou snahou Joelintona medzi presilou v bielom.
1
Udeh to skúšal dlhým nákopom dopredu, ale nenašiel Kalua.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Rapid v zelenom, Trenčania v klasickej bielej kombinácii, všetko pripravené na prvý duel play-off.
Švédsky rozhodca Johannesson zmenežoval úvodný žreb, rakúsky kapitán si vybral stranu, Trenčania budú mať výkop.
Na tribúnach žilinského štadióna podstatne menej fanúšikov ako v predkolách Ligy majstrov, večerné cestovanie a aj dosť nešťastne zvolený neskorý začiatok zápasu zrejme zohrali svoju úlohu v prípade trenčianskych fanúšikov.
Rapid s obrovskou podporou svojich fanúšikov, za bránkou je ich takmer 3000, takže rakúsky tím bude mať zrejme v hľadisku prevahu. Uvidíme, ako na ihrisku, tam Rapid nastúpi na hrote s brazílskym útočníkom Joelintonom a päťčlennou zálohou.
Na trenčianskej súpiske chýba Aldo Baez, prvýkrát v drese AS nastúpi Jakub Paur. Zostava trénera Ševelu je inak očakávaná.
Úvodné zostavy:

AS Trenčín: Chovan – Šulek, Udeh, Kleščík, Holúbek – Lawrence, Paur, Jančo – Kalu, Bala – Janga
Náhradníci: Šemrinec – Ket, Rabiu, Diks, Prekop, Vieira, Halgoš

Rapid Viedeň: Novota – Pavelic, Schösswendtner, Dibon, Schrammel – Schaub, Grahovac, Schwab, Močinič, Schobesberger – Joelinton
Náhradníci: Strebinger – Malicsek, Szántó, Hofmann, Auer, Murg, Entrup.

@EuropaLeague play-off game against @skrapid / @astrencin pre-game training

Fotka uverejnená používateľom AS Trenčín (@astrencin),


Tretí dvojzápas slovenského majstra v tohtoročnej pohárovej Európe rozhodne o tom, či si zverenci Martina Ševelu zahrajú skupinovú fázu Európskej ligy, alebo pre tento rok na medzinárodnom fóre skončia.

Trenčania začali svoju púť v Európe v druhom predkole Ligy majstrov, slovinskú Ljubljanu porazili po výsledkoch 4:3 (vonku) a 2:3 (doma). Divoké prestrelky v treťom kole nahradili defenzívnejšie ladené duely s poľskou Legiou Varšava, o postupe Poliakov rozhodol jediný gól na žilinskom štadióne a po výsledkoch 1:0 a 0:0 sa tak tešila Legia. Trenčania doplatili na úzky káder, už tak oslabené mužstvo odchodmi hráčov opustil pred zápasmi s Legiou obranca Madu, ktorý reprezentuje Nigériu v Riu, zranil sa Skovajsa, ale najmä špílmacher Rabiu, ktorého dirigentské schopnosti chýbali AS v odvete v Poľsku. Podľa najnovších správ z trenčianskeho tábora by Ibrahim Rabiu mal byť proti Rapidu opäť k dispozícii, čím sa útočná sila slovenského šampióna výrazne zvýši, hoci nigérijský stredopoliar zrejme nebude môcť ešte nastúpiť od začiatku duelu. Chýbať už bude Matúš Bero, ktorý prestúpil do Trabzonsporu, so Žilinou si Trenčania vymenili dvoch Jakubov, smerom spod hradu Matúša Čáka zamieril hore Váhom Holúbek, opačným smerom putoval Paur. Obaja však nastúpia za Trenčín v dvojzápase proti Rapidu, až potom sa Holúbek stane žilinským hráčom. Trenčania prekonali mini-krízu a v lige konečne v sobotu zvíťazili 3:2 v Dunajskej Strede.

Rapid Viedeň v príprave na sezónu dokázal poraziť Chelseu 2:0, v domácej súťaži začal tromi víťazstvami v štyroch dueloch, nastrieľal v nich 13 gólov. V predkole Európskej ligy bol jeho súperom bieloruský súper Zhodino, vonku hral tím trénera Buskensa 0:0, doma vyhral 3:0, keď góly strieľali Pavelic, Schaub a Schrammel. V kádri rakúskeho tímu je dosť domácich hráčov, v základnej zostave ich nastupuje 7 až 8, kvalitu dodávajú mužstvu legionári. Náš brankár Novota, Joelinton z Brazílie, Mocinic z Chorvátska, Szanto z Maďarska, Traustason z Islandu či Grahovac z Bosny a Hercegoviny. Ďalší dvaja cudzinci sú zranení. Rakúšanom bude vo štvrtok chýbať Nemec Hoffmann pre zranenie kolena, svalové problémy nepustia do hry Chorváta Jeliča.

Kurzovým favoritom je Rapid, podarí sa Trenčanom prekvapenie a postup? Veľa naznačí už štvrtkový duel v Žiline, ktorý sa začne o 21:05.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Rapid porazil Trenčín 4:0. Ševela: Cesta je asi zatvorená