Rangers vyvesia Leetchovu dvojku pod strop Madison Square Garden

SITA|7. sep 2007 o 12:03

NEW YORK 7. septembra (SITA) - Hokejový klub New York Rangers sa rozhodol uctiť si jednu zo svojich legiend Briana Leetcha a pod strop Madison Square Garden vyvesí dres s číslom dva. Ceremónia sa uskutoční ...

NEW YORK 7. septembra (SITA) - Hokejový klub New York Rangers sa rozhodol uctiť si jednu zo svojich legiend Briana Leetcha a pod strop Madison Square Garden vyvesí dres s číslom dva. Ceremónia sa uskutoční 24. januára 2008. "Patrí medzi najslávnejších obrancov v histórii nášho klubu," uviedol v stanovisku prezident a generálny manažér Rangers Glen Sather.

Brian Leetch, jeden z najlepších hokejových obrancov histórie NHL, ktorý sa v roku 1994 zaslúžil o zisk Stanleyho pohára pre New York Rangers, oznámil koniec kariéry po osemnástich rokoch v profilige v máji. Rodák z Corpus Christi v Texase sa v sezóne 2006/07 na ľade neobjavil, keď sa ako neobmedzený voľný hráč so žiadnym klubom nedohodol na kontrakte. Svoju poslednú sezónu tak Leetch odohral v rokoch 2005/06, keď obliekal dres Bostonu Bruins. Mladého Leetcha si vybrali predstavitelia New Yorku Rangers v roku 1986 ako svoju prvú voľbu v drafte a dresu "jazdcov" zostal tento 10-násobný účastník Zápasu hviezd NHL verný takmer celú svoju kariéru. Leetch nazbieral počas svojho pôsobenia v profilige v 1205 stretnutiach 1028 bodov za 247 gólov a 781 asistencií. Hranicu tisíc bodov v NHL sa podarilo prekonať len siedmim obrancom v histórii. V roku 1994 získal ako prvý Američan Conn Smythe Trophy určenú pre najužitočnejšieho hráča play off. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí tiež zisk dvoch ocenení Norris Trophy pre najlepšieho obrancu NHL a zisk striebornej medaily na ZOH v roku 2002 na domácej pôde v Salt Lake City.

Pod strechou Madison Square Garden majú svoje dresy len Rod Gilbert (číslo 7), Eddie Giacomin (1), Mike Richter (35), Mark Messier (11) a Wayne Gretzky (99).


Nachádzate sa tu:
Domov