Rančík dostal trest až neskôr, basketbalové kluby zvažujú bojkot

Martin Rančík
Martin Rančík (Autor: TASR)
Tomáš Prokop, SITA|29. apr 2013 o 19:29

Martin Rančík nemal hrať pre tretiu technickú chybu v sezóne. Podľa asociácie pravidlá neporušil.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským článkom SME o 20.45.

BRATISLAVA. Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) rozhodla, že Inter Bratislava neporušil pravidlá tým, že v jeho drese nastúpil v piatom semifinále extraligy proti Nitre Martin Rančík.

Ten nemal hrať podľa stanov SBA pre tretiu technickú chybu v sezóne, ktorú dostal v predchádzajúcom zápase. Po nej mal dostať podľa pravidiel zápasový dištanc.

Za to, že nastúpil, mu hrozil štvorzápasový dištanc a kontumácia piateho semifinálového duelu v prospech Nitry. „Od začiatku sme tvrdili, že sme pravidlá neporušili. Som spokojný, že sa hracia komisia stotožnila s našou argumentáciou,“ uviedol manažér Interu Michal Ondruš.

Rančík si nakoniec odpyká jednozápasový trest v úvodnom finále proti Komárnu. Hracia komisia SBA potvrdila, že výsledok semifinálovej série medzi BK Inter Incheba Bratislava a Edymax SPU Nitra 4:1 na zápasy zostáva v platnosti.

„Rozhodnutím hráčskej komisie som nemilo prekvapený. Je to hanba, že pravidlá platia pre všetkých až na jeden klub. Je to výsmech celého športu. Zvážime ďalšie kroky, či pokračovať v zápasoch o tretie miesto,“ hovoril SME prezident nitrianskeho klubu Stanislav Michalík.

Situácia môže mať ešte dohru, keďže s verdiktom nie sú spokojní nielen v Nitre, ale ani v iných kluboch. Bojkot zvážia aj v Komárne, ktoré je finálovým súperom Interu.

„Nestojí nám to za to, aby sme trpeli za podvodníka, keďže sme si odpracovali celú sezónu. Dávame za pravdu Nitre, je to neoprávnené administratívne zasiahnutie do súťaže. Zvážime ďalšie kroky,“ hovoril manažér Komárna Jozef Pavlík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Rančík dostal trest až neskôr, basketbalové kluby zvažujú bojkot