Rakúski hráči nechcú búrliváka Köllerera v tíme

SITA|27. máj 2009 o 14:21

Daniel Köllerer je momentálne na 77. mieste vo svetovom rebríčku ATP rakúskou tenisovou dvojkou, ale kolegovia si ho pred jesenným zápasom o svetovú skupinu 2010 v Čile neželajú.

VIEDEŇ. Daniel Köllerer je momentálne na 77. mieste vo svetovom rebríčku ATP rakúskou tenisovou dvojkou, ale kolegovia si ho pred jesenným zápasom o svetovú skupinu 2010 v Čile neželajú v daviscupovom tíme. Pre Jürgena Melzera i Stefana Koubeka je "Crazy Dani“, ktorý si svojím impulzívnym vystupovaním narobil veľa nepriateľov, neželanou osobou a vôbec to netaja.

Dvadsaťpäťročný Köllerer pri upadnutí do zápasového tranzu nemá problémy verbálne atakovať ani malých zberačov loptičiek a súperi spisovali aj petíciu za jeho vylúčenie z profesionálneho okruhu. Potetovaný rodák z Wellsu už dvakrát nútene stál za svoje výbuchy na kurte: v sezóne 2004 na 8 týždňov a v roku 2006 ho ATP vylúčila z diania na 6 mesiacov. Francúzsky denník L´Equipe napriek Rakúšanovej prehre už v 1. kole na Roland Garros v Paríži venoval pol strany jeho grimasám a gestám.

"Mali ste byť v šatni. Pri monitore stálo 25 hráčov a radovalo sa, keď ho Massú zdolal,“ prezradil Melzer. Koubek vyhlásil: "Nebudem s ním v jednom družstve. Nik s ním nechce trénovať, ísť na večeru, vidieť ho. Všetci ho neznášajú. Nestrávime predsa v Čile týždeň v nenávisti. Uberalo by to energiu.“ Köllerer uviedol: "Mali by sme si sadnúť a porozprávať sa. Už tri roky hovorím o mojej túžbe hrať v Davisovom pohári. Som pripravený letieť v septembri do Južnej Ameriky.“

Kapitán rakúskeho tímu Gilbert Schaller sa ocitol medzi mlynskými kameňmi, ale agentúre APA naznačil, k akému riešeniu sa zrejme napokon uchýli: "V Paríži si znova podebatujem s Melzerom i Koubekom. Nepôjdem predsa do Čile s Köllererom a troma hráčmi, ktorí nie sú do 300. priečky v renkingu. Chcem tam zamieriť s najkvalitnejším možným kádrom.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Rakúski hráči nechcú búrliváka Köllerera v tíme