Rakitič: Ak sa sezóna nerozbehne, titul by mali dať Barcelone

Ivan Rakitič.
Ivan Rakitič. (Autor: TASR/AP)
SITA|21. apr 2020 o 07:54

Všetci chceme, aby sa sezóna dohrala, tvrdí.

BRATISLAVA. Ak sa španielska La Liga v sezóne 2019/2020 nedohrá, titul by mali odovzdať tímu FC Barcelona.

Úradujúci majster bol na čele súťaže v čase, keď sezónu prerušili pre pandémiu koronavírusu a 32-ročný chorvátsky stredopoliar má jasno v tom, čo by sa malo stať.

Podľa neho by mal každý dostať také ocenenie, aké si zaslúži za svoju prácu.

Súčasná situácia ho ubíja

"Všetci chceme, aby sa sezóna dohrala. Aj najlepší tím túži po tom, aby svoje majstrovstvo potvrdil priamo na trávniku.

Ak sa však sezóna opätovne nerozbehne, majstrom by sa malo stať prvé mužstvo tabuľky. A tým je FC Barcelona," uviedol Rakitič pre Movistar Plus, cituje ho aj anglická verzia denníka Marca.

Rakitič tvrdí, že súčasná situácia s obmedzenou prípravou na diaľku v domácich podmienkach ho už ubíja. Chýbajú mu tradičné skupinové tréningy s loptou.

"Rád by som opäť mal loptu na kopačke, cítil trávu a pracoval v kolektíve. A najmä mi chýbajú tréneri a spoluhráči," skonštatoval strieborný medailista z MS 2018.

Rakitič: Treba mať plán na všetko

Zástupcovia Španielskeho kráľovského futbalového zväzu, Najvyššej športovej rady ako aj La Ligy cez víkend dospeli k záveru, že chcú dohrať sezónu 2019/2020.

Udiať sa to však má len za sprísnených bezpečnostných opatrení a aj to až čase, keď bude koronavírusová hrozba na ústupe. A to je zatiaľ v nedohľadne.

"Ak chceme ukončiť túto sezónu, musí byť všetko starostlivo pripravené. Treba mať plán na všetko, čo by mohlo prísť. A tiež mať na mysli, aby sa nijako nepoškodila budúca sezóna.

Dnešná situácia s vírusom má zatiaľ absolútnu prioritu. Musíme postupovať dopredu spoločne a s veľkým rešpektom," dodal štvornásobný španielsky šampión aj víťaz Ligy majstrov v drese Kataláncov.

V Španielsku stihli odohrať 27 z celkového počtu 38 kôl v sezóne 2019/2020. Na čele tabuľky je úradujúci majster FC Barcelona so ziskom 58 bodov a s náskokom 2 bodov pred Realom Madrid a 11 bodov pred FC Sevilla.

Do skupinovej fázy Ligy majstrov by za týchto okolností smeroval aj štvrtý Real Sociedad San Sebastián.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Rakitič: Ak sa sezóna nerozbehne, titul by mali dať Barcelone