PSG vyšetrujú pre podozrivé prestupy Anelku a Okpara

SITA|5. okt 2012 o 23:04

Klub sa vraj v minulosti mal platbami hráčom mimo oficiálneho účtovníctva vyhýbať plateniu daní.

PARÍŽ. Súd vo francúzskej metropole sa v piatok zaoberal podozrivými prestupmi Nicolasa Anelku a Godwina Okparu z Paríža St. Germain.

PSG spolu s bývalými klubovými prezidentmi Laurentom Perperem a Francisom Graillom a obchodným gigantom Nike vyšetrujú pre údajné platby hráčom mimo oficiálneho účtovníctva.

Na prelome tisícročí sa veľkoklub vraj takto vyhýbal plateniu daní.

Parížania v predmetnom období v silnej konkurencii európskych tímov uhrádzali vysoké sociálne odvody, a tak sa údajne rozhodli uchýliť k daňovým únikom pri transferoch s úmyslom znížiť svoje výdavky.

Pri prestupe Okparu do Štrasburgu v roku 1999 vraj Perpere podpísal dve zmluvy na 3 milióny frankov (približne 450 tisíc eur).

Jednu s agentom hráča a druhú s nigérijským právnikom, ktorý údajne následne previedol časť sumy na účet Okparovej manželky v Belgicku.

Anelka sa v roku 2000 vrátil do svojho materského klubu z Realu Madrid za viac než 244 miliónov frankov (37 miliónov eur).

Táto suma vraj bola nadhodnotená o 10 percent, ktoré mali pokryť poplatky Anelkovým bratom a agentom a rovnako aj bonusy pre hráča samotného.

Klub sa bráni, že ak by nezaplatil, prestup by sa neuskutočnil. Anelka bol v tom čase veľkou hviezdou.

Podľa Perpereho vyhlásení pred súdom bol pre PSG tento prestup veľmi dôležitý. Pojednávanie odročili do budúcej stredy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»PSG vyšetrujú pre podozrivé prestupy Anelku a Okpara