Prvým semifinalistom Australian Open Španiel Nadal

Rafael Nadal ke v semifinále.
Rafael Nadal ke v semifinále. (Autor: AP)
SITA|22. jan 2008 o 07:32

MELBOURNE 22. januára (SITA) - Zo súboja dvoch zrejme najlepších ľavou rukou hrajúcich tenistov súčasnosti postúpil do semifinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open ...

MELBOURNE 22. januára (SITA) - Zo súboja dvoch zrejme najlepších ľavou rukou hrajúcich tenistov súčasnosti postúpil do semifinále dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (celková dotácia 20,6 milióna AUD, tvrdý povrch Plexicushion) favorizovaný Španiel Rafael Nadal. Druhý nasadený zvíťazil v utorňajšom štvrťfinále nad dvadsaťštvorkou žrebu Fínom Jarkkom Nieminenom bez výraznejších problémov za 139 minút 7:5, 6:3, 6:1, keď v prvom sete odvrátil dva setbaly a prevzal kontrolu. Medzi najlepšími štyrmi si 21-ročný rodák z Manacoru zmeria sily s úspešnejším z neskoršieho duelu Michail Južnyj (14-Rus.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.).

Víťaz ostatných troch ročníkov Roland Garros Nadal o jedno kolo prekonal svoj miestny rekord z vlaňajška, upravil bilanciu vzájomných súbojov s týmto súperom na 4:0, na AO 2008 stále neprehral ani set a udržiava si šancu už na Grandslame Ázie a Pacifiku zosadiť Rogera Federera z postu svetovej jednotky. Pravda, Švajčiar by musel zakopnúť v stredajšom štvrťfinále proti Američanovi Jamesovi Blakovi (skóre 7:0) a Nadal dokráčať až za trofejou. Dvadsaťšesťročný rodák z Masku Nieminen iba vyrovnal svoje maximum z US Open 2005 a Wimbledonu 2006. Proti hráčom z hornej päťky počítačového poradia má deprimujúci celoživotný výkaz 0:20.


Dvojhra mužov - štvrťfinále:

  • Rafael Nadal (2-Šp.) - Jarkko Nieminen (24-Fín.) 7:5, 6:3, 6:1 za 139 minút
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Prvým semifinalistom Australian Open Španiel Nadal