Procházková neuspela v kvalifikácii šprintu v Rogle

TASR|18. dec 2011 o 09:25

Šprint v Rogle pre Fallovú a Colognu.

ROGLA. Nórka Maiken Caspersen Fallová sa stala prvýkrát v kariére víťazkou individuálnych pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach, keď sa presadili v šprinte voľnou technikou v slovinskom stredisku Rogla.

Dvadsaťjedenročná rodáčka z Gjerdrumu mala pod kontrolou celé finále a napokon triumfovala pred Kanaďankou Chandrou Crawfordovou a Švédkou Idou Ingemarsdotterovou, ktorá bola najrýchlejšia v kvalifikácii.

Fallová už dvakrát vyhrala preteky SP v tímovom šprinte, v Rogle sa dočkala aj individuálneho úspechu. Smolu mala víťazka predchádzajúceho šprintu v Davose Kikkan Randallová, ktorá hneď v úvode spadla a zlomila si paličku.

"Sen sa stal skutočnosťou a som veľmi šťastná. Od úvodu som išla dobré tempo, nerozhodil ma ani pád Randallovej. V týchto chvíľach sa nesmiem pozerať dozadu," povedala v prvej reakcii pre televízne kamery Fallová.

Slovenka Alena Procházková sa medzi najlepšiu tridsiatku nedostala, keď v kvalifikácii obsadila 39. pozíciu. Členka Slávie UMB Banská Bystrica absolvovala kilometrovú trať za 2:27,28 min, na postup bolo potrebných 2:26,35.

V mužských pretekoch uspel nečakane Dario Cologna, ktorý na ďalšie priečky odsunul špecialistov na šprinty voľnou technikou. Na 2. mieste prišiel do cieľa Nikolaj Morilov. Z kvarteta Nórov, ktorí sa predstavili vo finále, bol napokon najrýchlejší Ander Glöersen.

Dvojnásobný víťaz pretekov Tour de Ski vyhral šprint SP prvýkrát v kariére, doteraz boli jeho maximom dve tretie miesta. Slovákovi Petrovi Mlynárovi sa do vyraďovacej časti nepodarilo postúpiť. Mlynár dosiahol v kvalifikácii až 66. čas.

ico

Výsledky - preteky SP v behu na lyžiach v Rogle:

Šprint voľnou technikou:

Muži: 1. Dario Cologna (Švaj.) 2:27,7, 2. Nikolaj Morilov (Rus.) +0,3, 3. Anders Glöersen +1,3, 4. Paal Golberg +5,6, 5. Ola Vigen Hattestad +11,5, 6. Erik Brandsdal (všetci Nór.) +23,6, ... 66. Peter Mlynár (SR) - nepostúpil do vyraďovacej fázy

Ženy: 1. Maiken Caspersen Fallová (Nór.) 2:15,8, 2. Chandra Crawfordová (Kan.) +0,4, 3. Ida Ingemarsdotterová (Švéd.) +1,5, 4. Ingvild Flugstad Östbergová (Nór.) +3,8, 5. Natalia Korostelevová (Rus.) +7,7, 6. Kikkan Randallová (USA) +23,0, ... 39. Alena Procházková (SR) - nepostúpila do vyraďovacej fázy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Procházková neuspela v kvalifikácii šprintu v Rogle