Príkladom sú aj problémy Slovana. UEFA chce výnimky pre cestovanie klubov

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
SITA|20. aug 2020 o 10:07

UEFA sa so žiadosťou obrátila na národné zväzy.

ŽENEVA. Aj prípad Slovana Bratislava na Faerských ostrovoch poslúžil Európskej futbalovej únii (UEFA) na to, aby všetky národné zväzy požiadala, nech sa obrátia na svoje vlády s prosbou, nech futbalisti nemusia pri cestovaní putovať do povinnej karantény.

Do problémov sa dostalo viacero klubov

Hráči slovenského šampióna nemohli absolvovať v stredu súboj 1. kvalifikačného kola Ligy majstrov proti miestnemu tímu KÍ Klaksvík, aj keď hráči Slovana vo výprave mali negatívne testy na koronavírus.

Pozitívny však bol jeden z členov realizačného tímu a miestne úrady nariadili slovenskému tímu karanténu alebo okamžitý odchod z krajiny.

Do problémov sa v tomto smere dostali aj dva kosovské kluby. Šampión KF Drita po dvoch prípadoch ochorenia COVID-19 medzi hráčmi nemohol vo švajčiarskom Nyone odohrať finále predkvalifkácie LM a severoírsky Linfield postúpil bez boja.

V aktuálnom týždni FK Priština mala pri ceste do Gibraltáru hneď niekoľko pozitívne testovaných hráčov a súboj proti miestnemu Lincoln Red Imps môže odohrať namiesto utorka až v sobotu, ale úplne s iným tímom.

UEFA plánuje duel s divákmi

UEFA sa uvedenou žiadosťou snaží predísť komplikáciám aj počas septembrového asociačného termínu, od 3. do 8. 9. sú totiž na programe zápasy Ligy národov a po nich sa hráči opäť vrátia do svojich klubov.

Ak by futbalisti nemali výnimku na cestovanie, niektoré reprezentácie a neskôr aj ich kluby v zahraničí by istý čas nemohli využiť svojich hráčov.

"Hráči budú pravidelne testovaní podľa nášho protokolu, čo by malo zabezpečiť istotu a nepredstavovať riziko pre spoločnosť," informovala UEFA.

Európska futbalová únia tiež nevylúčila konanie reprezentačných duelov na neutrálnych pôdach v prvej polovici septembra.

V druhej polovici septembra UEFA tiež zorganizovať prvý zápas pod svojimi krídlami aj s prítomnosťou divákov.

Informovala totiž, že Superpohár medzi víťazmi Ligy majstrov a Európskej by v Budapešti chcela odohrať aj s fanúšikmi na tribúnach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Príkladom sú aj problémy Slovana. UEFA chce výnimky pre cestovanie klubov