Na Kleina potreboval päť setov, na Alcaraza mu takmer stačili tri. Zverev má plné ruky práce, ale postupuje

Alexander Zverev (vľavo) a Carlos Alcaraz na Australian Open 2024.
Alexander Zverev (vľavo) a Carlos Alcaraz na Australian Open 2024. (Autor: TASR/AP)
Václav Dobeš|25. jan 2024 o 06:00

Nemecký tenista odohral na Australian Open 2024 iba jeden trojsetový zápas.

MELBOURNE. Obsadenie v mužskom semifinále Australian Open 2024 v stredu doplnili Alexander Zverev a Daniil Medvedev.

Prvý menovaný sa postaral o veľké prekvapenie, keď v štyroch setoch vyradil druhého hráča sveta Carlosa Alcaraza.

Nemec tak postúpil do svojho siedmeho grandslamového semifinále v kariére.

Po štyroch rokoch späť v semifinále

Zverev má na tohtoročnom Australian Open plné ruky práce. Zatiaľ odohral iba jeden trojsetový zápas, a to v treťom kole s Alexom Michelsonom.

V štyroch setoch zdolal na úvod Dominika Köpfera. Následne potreboval päť setov na Lukáša Kleina a tiež v osemfinále na Camerona Norrieho.

Ľahké to nemal ani vo štvrťfinále proti Alcarazovi, aj keď skóre evokuje spočiatku hladký priebeh. Vďaka skvelému predstaveniu na servise sa Nemec rýchlo dostal do vedenia 6:1, 6:3 a 5:2.

VIDEO: Zostrih zápasu Alexander Zverev - Carlos Alcaraz

V tomto momente sa španielsky tenista začal nadychovať k obratu. Stav tretieho setu vyrovnal a dokonca ho celý aj vyhral v tajbrejku a znížil na 1:2 na sety.

Štvrté dejstvo bolo vyrovnané až do stavu 4:4. Následne prišiel Alcaraz v deviatej hre o servis. Zverev potom zápas na svojom podaní aj ukončil.

Zvíťazil v štyroch setoch 6:1, 6:3, 6:7 (2) a 6:4. Postúpil tak do svojho siedmeho grandslamového semifinále a druhého na Australian Open. V roku 2020 ho v boji o finále vyradil Dominic Thiem.

"Hrám s najlepšími hráčmi na svete, najmä v uplynulých dvoch rokoch. Carlos je druhý najlepší a vyhral dva grandslamové turnaje. Je pocta hrať takýto zápas a keď ste tak blízko víťazstvu, začnete nad tým príliš rozmýšľať. Som rád, že som sa v štvrtom sete vrátil späť a vyhral," povedal Zverev po triumfe pre akreditované médiá.

Za štyri roky tretie semifinále

Tentokrát sa stretne s Daniilom Medvedevom. Ruský tenista sa do semifinále Australian Open dostal už tretíkrát za posledné štyri roky.

V predchádzajúcich dvoch zápasoch v tejto fáze vždy vyzrel na Stefanosa Tsitsipasa. Finále však ani raz nevyhral. Najskôr ho zdolal Novak Djokovič a pred dvoma rokmi Rafael Nadal.

Vo štvrťfinálovom dueli zvíťazil nad Hurkaczom, s ktorým mal negatívnu zápasovú bilanciu.

Prvý set získal aj napriek skorému vedeniu až v tajbrejku. Po nevýraznom výkone v druhom sete ale Poliak vyrovnal.

Všetko nasvedčovalo tomu, že sa stretnutie skončí v štyroch setoch, ale náskok 3:1 Medvedev neudržal a musel tak rozhodnúť až záverečný piaty set. Víťazom sa stal Medvedev po tuhom boji 7:6 (4), 2:6, 6:3, 5:7 a 6:4.

VIDEO: Zostrih zápasu Daniil Medvedev - Hubert Hurkacz

"Som úplne zničený. Cítil som to už na konci druhého setu a povedal som si, že budem silný. Vo štvrtom dejstve som sa už nemohol sústrediť a vyskúšal som všetko, aby som zo seba dostal maximum. Som šťastný, že sa mi podarilo vyhrať za takýchto okolností," povedal Medvedev po zápase v rozhovore priamo na kurte.

Rovnako ako Zverev, aj Medvedev na tohtoročnom Australian Open odohral len jeden trojsetový zápas, a to tiež v treťom kole, keď hladko zdolal Felixa Augera-Aliassimeho.

V druhom kole otočil zo stavu 0:2 na sety proti Emilovi Ruusuvuorimu a v osemfinále uspel v štyroch setoch proti Nunovi Borgesovi.

So Zverevom sa stretne už devätnásty raz v kariére. Vo vzájomnej bilancii vedie Medvedev pomerom 11:7. Minulý rok proti sebe odohrali dohromady šesť duelov. Zverev sa pritom radoval z víťazstva iba raz.

Autor píše pre portál tbtennis.cz

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Na Kleina potreboval päť setov, na Alcaraza mu takmer stačili tri. Zverev má plné ruky práce, ale postupuje