Je známa aj vďaka kurióznemu zraneniu. Rybáriková vyzve sestru svetovej jednotky

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|30. aug 2017 o 11:58

Slovenská tenistka zabojuje o postup do tretieho kola US Open.

NEW YORK. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková je po piatich rokoch v druhom kole dvojhry na US Open v New Yorku a tam na ňu čaká v stredu po 22.00 h SELČ súboj s Češkou Kristýnou Plíškovou.

Tvrdí, že to bude veľmi náročná súperka nielen vzhľadom na podobné rebríčkové postavenie (41. Plíšková vs. 32. Rybáriková). Doteraz proti sebe nehrali.

Na Wimbledone zdolala jej sestru

"Opäť jeden z najťažších žrebov pre nasadenú. Kristýna nebola ďaleko od toho, aby bola sama nasadená.

Bude to ťažký zápas, ešte sme spolu nehrali, stretla som sa iba s jej sestrou," uviedla Rybáriková pre tenisovysvet.takurcitee.sk.

"Výborne servuje, hrá agresívne, takže budem musieť dobre returnovať. Predovšetkým si tiež držať svoj servis.

Ona vyniká vytváraním tlaku na hráčku, ktorá servuje a tá už potom dopodáva. Určite budem musieť byť agresívna," pokračovala.

Rybáriková nedávno v druhom kole na Wimbledone zdolala jej slávnejšiu sestru a zároveň dvojča Karolínu, aktuálnu svetovú jednotku.

Tým si nečakane otvorila cestu do prvého grandslamového semifinále v kariére. Vidí nejaké paralely v hre oboch českých tenisových sestier?

"Hrajú celkom podobne, akurát Kristýna je ľaváčka a Karolína zasa praváčka. Určite to bude niečo ako proti Karolíne, obe hrajú agresívne," skonštatovala Rybáriková.

Kuriózne zranenie

Kristýna Plíšková iba nedávno zaujala svojím kurióznym zranením na turnaji v čínskom Nan-čchangu.

V osemfinálovom druhom kole tamojšieho turnaja v pozícii nasadenej trojky vyhrávala v prvom sete nad Japonskou Nao Hibinovou 3:0, no počas pauzy sa zranila vložením prstov ľavej ruky do veľkého ventilátora.

Českej tenistke nepomohlo ani ošetrenie a musela duel skrečovať.

Prvé kolo bolo náročné

Rybáriková je v New Yorku po prvý raz na grandslamovom turnaji vo dvojhre medzi nasadenými hráčkami, figuruje tam ako tridsiata prvá. Je to výhoda či nie, keďže v prvom kole musela prekonať náročnú prekážku v podobe Talianky Camily Giorgiovej?

"Ak by som bola nenasadená, mohla by som mať v prvom kole Halepovú alebo Venus Williamsovú, či ďalšie hráčky. Stále vnímam Giorgiovú ako ľahšiu súperku než by bola Halepová. Na druhej strane, keď má Talianka svoj deň, dokáže zdolať kohokoľvek," uviedla.

"U nej človek nevie, ako sa zobudí. Nie je to ľahké, som však rada, že som v druhom kole po dobrom výkone. Som spokojná s mojou hrou. Bol to ťažký žreb, ale človek nič nenarobí. Veľa hráčok, ktoré sú nižšie v renkingu, by zas nemuseli sedieť mojej hre," dodala Rybáriková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open»Je známa aj vďaka kurióznemu zraneniu. Rybáriková vyzve sestru svetovej jednotky