Guardiola žiada ospravedlnenie. Real je tím, ktorý dokáže čokoľvek

Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid.
Zinedine Zidane, tréner Realu Madrid. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|5. aug 2020 o 18:32

Na programe sú štyri odvety osemfinále.

BRATISLAVA. Na štadiónoch sa tlačili desiatky tisíc ľudí. Delili ich od seba len centimetre. Pri góloch kričali a navzájom sa objímali.

Niektoré osemfinálové zápasy Ligy majstrov boli spúšťačom šírenia koronavírusu. Keď futbalisti Atalanty Bergamo oslavovali postup do štvrťfinále, ešte netušili, že o pár týždňov bude ich mesto epicentrom nákazy v celom Taliansku.

S hrôzou na zápas budú spomínať aj futbalisti Valencie. Viac ako tretina hráčov a členov realizačného tímu mala neskôr pozitívny test na koronavírus.

Program Ligy majstrov:

Piatok o 21.00: Juventus Turín – Lyon, Manchester City – Real Madrid

Sobota o 21.00: Bayern Mníchov – FC Chelsea, FC Barcelona – SSC Neapol

Počas marcového zápasu Liverpoolu proti Atléticu Madrid bolo na štadióne 52-tisíc fanúšikov, z čoho tritisíc prišlo zo Španielska.

Odborníci podľa dát z britského Národného zdravotníckeho systému zistili, že šírenie koronavírusu počas zápasu priamo súviselo s úmrtím 41 ľudí.

Pre pandémiu sa Liga majstrov reštartuje po piatich mesiacoch. Hrať sa bude bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.

Real má svoju DNA

V piatok a sobotu sú na programe štyri odvety osemfinále Ligy majstrov. Manchester City privíta na svojom ihrisku Real Madrid, Angličania v prvom zápase zvíťazili v Madride 2:1.

Real v tom čase nebol v najlepšej forme, navyše nečakane vypadol z národného pohára.

Po prehre s Manchester City však Madridčania zvládli El Clásico, v ktorom zdolali FC Barcelona 2:0.

Výbornú fazónu potvrdili po reštarte ligy, keď vyhrali desať zápasov v sérii a získali španielsky titul. A ich ďalším cieľom je postup do štvrťfinále Ligy majstrov.

„Z veľkých zápasov máme veľa skúseností. Ideme do nich s hladom po víťazstve a odhodlaním. To je DNA tohto klubu,“ povedal obranca Realu Raphael Varane pre stránku UEFA.

V stopérskej dvojici určite nenastúpi so Sergiom Ramosom. Kapitán Realu dostal v úvodnom zápase červenú kartu. Počas pätnástich rokov v Reale bol vylúčený už 26-krát.

Guardiola žiada ospravedlnenie

Tímu Manchester City bude pre zranenie kolena chýbať útočník Sergio Agüero. Vicemajster Premier League počas pauzy už vyhral jednu dôležitú bitku. Za zeleným stolom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Guardiola žiada ospravedlnenie. Real je tím, ktorý dokáže čokoľvek