Tatran šetril opory, ale mladíci sa nestratili. V lige nestratili ani bod, ďalší cieľ je pohár

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: Handball Team Tatran Prešov/Viktor Zamborský)
Ján Leško|7. mar 2024 o 11:40

Tatran Prešov potvrdil svoje dominantné postavenie. Základnú časť Niké Handball Extraligy odohral so ziskom plného počtu bodov.

BRATISLAVA. Sedemnásťnásobný slovenský hádzanársky šampión Tatran Prešov aj v záverečnom kole základnej časti Niké Handball Extraligy dal jasne na známosť, že s útokom na osemnásty majstrovský titul to myslí vskutku vážne.

Prešovský tím v predohrávanom extraligovom stretnutí 22. kola, ktorým bolo susedské derby s HK Košice, pokračoval vo víťaznom ťažení.

A hoci súper v prvej štvrťhodine duelu viedol, postupnému nástupu domácich neodolal. Tatran napokon zvíťazil presvedčivo 42:30 (20:17).

Pre Tatran Prešov bol extraligový zápas s HK Košice zároveň generálkou na v podstate prvý vrchol prebiehajúcej sezóny 2023/2024.

Tým bude finále Slovenského pohára obhajcu trofeje Tatranu Prešov proti ŠKP Bratislava, ktoré sa uskutoční najbližšiu sobotu v Topoľčanoch so začiatkom o 18.00 h.

Úvod derby patril hosťom

Aj preto sa niektorí hráči Tatrana, po virózových onemocneniach či menších zdravotných boľačkách, na finále Slovenského pohára šetrili.

Napriek tomu, a hlavne i preto, že Košičania na ihrisku Tatran Handball Areny príliš netaktizovali, len aby čím menej inkasovali. Naopak, odvážnou hrou v úvode duelu favorita zaskočili.

V prvej desaťminútovke hlavne útočnou aktivitou, počas ktorej vari každý útok zakončili gólom. V tejto fáze hrali mužstvá otvorene, rýchlo a diváci tak videli dosť na pohľad pekných akcií.

Pravda, predovšetkým na prešovskej strane aj veľké množstvo striel do konštrukcie súperovej brány i nepremenenie viacerých vyložených možností sa skórovanie.

Davidovič znovu herne i gólovo čaroval

S pribúdajúcimi minútami sa menilo skóre a hoci hostia stále hru nespomaľovali, skóre narastalo v prospech favorizovaného Tatrana.

Najviac na rozdiel štrnástich gólov, napokon sa to skončilo o dvanásť. Hlavne po prestávke sa pod výraznú výhru podpísal Marko Davidovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Tatran šetril opory, ale mladíci sa nestratili. V lige nestratili ani bod, ďalší cieľ je pohár