Z posledného tímu je najväčší favorit. Messi zabojuje s barcelonskou enklávou o titul v MLS

Lionel Messi v drese Interu Miami.
Lionel Messi v drese Interu Miami. (Autor: REUTERS)
REUTERS|21. feb 2024 o 12:35

V MLS sa okrem hráčov Interu Miami predstaví ďalšie známe meno.

MIAMI. Argentínsky velikán Lionel Messi začne v stredu svoju prvú celú sezónu s Interom Miami. V tíme sa môže spoľahnúť na ďalšie známe tváre z čias, keď pôsobil v FC Barcelona. Z Interu Miami je tak favorit na zisk titulu v MLS.

Messi klub okamžite ovplyvnil, keď sa k Miami pripojil v polovici minulej sezóny. Priviedol ho k titulu v Ligovom pohári, ale ani jeho kúzlo nestačilo na to, aby mu pomohol prekonať výsledky zo začiatku sezóny a dostať sa do play-off.

Miami však odvtedy získalo Luisa Suáreza, ktorý posilnil už aj tak talentovaný a široký káder a spojil 37-ročného uruguajského útočníka s bývalými spoluhráčmi z Barcelony Messim (36), Sergiom Busquetsom (35) a Jordim Albom (34).

Martino: Aj so supertímom sa ťažko vyhráva

Po tom, čo ceny vstupeniek v súvislosti s celým humbukom a neustálymi titulkami o Messim prudko vzrástli, sa Miami pokúsi zostaviť správny plán, aby zo svojho talentovaného kvarteta vyťažilo čo najviac.

"Aj so supertímom sa ťažko vyhráva," povedal v januári tréner Miami Gerardo "Tata" Martino.

Lionel Messi a Luis Suárez v drese Interu Miami.
Lionel Messi a Luis Suárez v drese Interu Miami. (Autor: TASR/AP)

"Len ak sa dobre pripravíme a oddelíme sa od presvedčenia, že to dokážeme len spojením futbalistov, príbehov a minulosti. Vyhrávajú tímy, ktoré sa spoja."

Úvodný zápas odohrá Miami doma proti Realu Salt Lake. Sezóna MLS sa začína s náhradnými rozhodcami, keďže arbitri sú uprostred pracovného sporu.

Pre Miami to bude návrat domov po predsezónnom turné, počas ktorého ich vypískali po tom, ako rekordný osemnásobný držiteľ Zlatej lopty a víťaz majstrovstiev sveta Messi na poslednú chvíľu vynechal priateľský zápas v Hongkongu pre zranenie.

Messi má silných vyzývateľov

Napriek všetkému talentu bude mať Miami v ceste veľa prekážok, pretože obhajca MLS Cupu (víťaz play-off) Columbus Crew a víťaz základnej časti FC Cincinnati sa budú snažiť Messimu vo Východnej konferencii vzdorovať.

Columbus pod vedením francúzskeho trénera Wilfrieda Nancyho otvorí sezónu v sobotu doma proti Atlante s cieľom stať sa štvrtým tímom MLS, ktorý obháji majstrovský titul, a prvým od čias Davida Beckhama a LA Galaxy v rokoch 2011 a 2012.

Columbus sa vracia s nabitým kádrom, v ktorom figuruje najužitočnejší hráč MLS Cupu 2023 Cucho Hernández, štvornásobný víťaz MLS Cupu Darlington Nagbe a hviezdny Aidan Morris.

V Západnej konferencii chce St. Louis City SC nadviazať na svoju prelomovú sezónu 2023, keď sa stal prvým tímom MLS, ktorý si počas debutovej sezóny vybojoval víťazstvo vo svojej konferencii.

Lákať bude aj Lloris

Očakáva sa, že v popredí Západnej konferencie bude aj Los Angeles FC, ktoré v roku 2022 vyhralo MLS Cup a vlani vo finále podľahlo Columbusu.

Hugo Lloris v drese Tottenhamu Hotspur.
Hugo Lloris v drese Tottenhamu Hotspur. (Autor: TASR/AP)

LAFC, ktorého tréner Steve Cherundolo v decembri podpísal viacročnú zmluvu, sa v tejto sezóne vracia s francúzskym víťazom MS vo futbale 2018 Hugom Llorisom v bránke po 11-ročnom pôsobení v Tottenhame Hotspur.

"Je zriedkavé, aby tím MLS a vôbec tím dokázal podpísať zmluvu s kapitánom majstrov sveta," povedal pre Los Angeles Daily News spoluprezident a generálny manažér LAFC John Thorrington.

"A mne a nám ako klubu netrvalo dlho, aby sme presne videli, prečo dosiahol Hugo taký úspech, aký dosiahol."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»MLS»Z posledného tímu je najväčší favorit. Messi zabojuje s barcelonskou enklávou o titul v MLS