Sagan môže v druhej etape prekvapiť, pomôcť by mu mohol aj vietor

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|8. aug 2017 o 08:39

Jazdci počas časovky absolvujú iba deväť kilometrov.

BRATISLAVA. Vyhral iba o milimetre. Slovenský cyklista Peter Sagan uspel v prvej etape BinckBank Tour 2017 a vďaka desiatim bonifikačným sekundám pôjde do druhej etapy ako priebežný líder celkových pretekov. Zároveň je aj vedúcim mužom bodovacej súťaže.

A hoci v dnešnej druhej etape nepatrí medzi najväčších favoritov, mohol by prekvapiť.

Vlani skončil v časovke ôsmy

Na víťazstvo v iba deväťkilometrovej časovke v meste Voorburg si veria viacerí jazdci. Trať obsahuje viacero ostrých zákrut, víťaz preto nebude iba dobrým tempárom, ale aj technikom. Portál Ciclismo International radí medzi favoritov etapy aj Petra Sagana.

Štart Slovákov:

Michael Kolár (13:47)

Peter Sagan (16:33)

- vysiela Eurosport

"Dĺžka trate vyhovuje Saganovi. Je veľmi silným cyklistom, ktorý bude dosť rýchly na rovinatých úsekoch. Technické úseky sú preňho dobrou správou, keďže patrí medzi najlepších technikov v modernom pelotóne, píše Ciclismo International.

Portál pripomenul aj vlaňajšie ôsme miesto Sagana v druhej etape v Brede, ktorá mala podobnú dĺžku - 9,6 kilometra. Sagan vtedy stratil na víťazného Rohana Dennisa sedemnásť sekúnd.

Najväčšími favoritmi etapy budú Tom Dumoulin, Stefan Kung, Maciej Bodnar či Tony Martin. Do širšieho okruhu favoritov patria aj Jasha Sutterlin, Wout van Aert, Mathias Brandle či Jos van Emden.

Sagan vyštartuje ako posledný

Priebeh etapy môže výrazne ovplyvniť počasie. Podľa predpovede hrozí neustály dážď, dokonca búrka. Taktiež by malo prísť k zmene smeru vetra, ktorý môže niektorým pretekárom pomôcť.

Jazdci budú štartovať v minútových rozstupoch. Prvý cyklista pôjde na trať o 13:28. Iba o pár minút neskôr vyštartuje prvý Slovák, Saganov tímový kolega Michael Kolář. Jeho štart je naplánovaný na 13:47.

Sagan pôjde na trať ako úplne posledný o 16:33. V celkovom poradí vedie o jednu sekundu pred Belgičanom Laurensom de Vreesem, tretí Nemec Phil Bauhaus stráca štyri sekundy.

Etapu vysiela od 15:00 Eurosport.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan môže v druhej etape prekvapiť, pomôcť by mu mohol aj vietor