Prestup Teveza a Mascherana znovu pod lupou FIFA

SITA|15. máj 2007 o 16:12

LONDÝN 15. mája (SITA, AFP) - Na okolnosti prestupu argentínskej dvojičky Carlos Tevez, Javier Mascherano z brazílskeho klubu Corinthians do West Hamu si chce znovu posvietiť aj Medzinárodná futbalová ...

LONDÝN 15. mája (SITA, AFP) - Na okolnosti prestupu argentínskej dvojičky Carlos Tevez, Javier Mascherano z brazílskeho klubu Corinthians do West Hamu si chce znovu posvietiť aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA). Nezávislá komisia už anglický klub potrestala pokutou 5,5 milióna libier, ale viacerým tímom, najmä tým, na úkor ktorých sa United zachránili v Premier League, sa však sankcia máli a stále hrozia trestným oznámením. "Pozrieme sa na to. Vyžiadame si podklady, aby sme zistili, čo sa v tomto prípade stalo a prečo. Ak budeme mať pocit, že komisia rozhodla nesprávne, znovu kauzu otvoríme," sľúbil prezident FIFA Sepp Blatter. West Ham síce získal do svojich radov oboch hráčov, tí však majú podpísané zmluvy so spoločnosťou Media Sports Investment, a to pravidlá najvyššej anglickej futbalovej súťaže nedovoľujú. Kým Tevez ešte stále figuruje v kádri West Hamu, Mascherano už zarezáva v Liverpoole. Obchod sa uskutočnil ešte za čias bývalého vedenia, pričom Terence Brown aj Paul Aldridge odišli zo svojich riadiacich postov po príchode nového majiteľa Eggerta Magnussona v novembri.

Zostupom ohrozený West Ham si výhrou 1:0 v poslednom kole Premier League na pôde majstrovského Manchestru United zabezpečil prvoligovú príslušnosť, pričom o jediný gól sa postaral práve Carlos Tevez. Ani to však "kladivárom" nemusí stačiť, ak prípadný súdny spor, o ktorom stále uvažujú najmä v Sheffielde United, dopadne v ich neprospech.


Nachádzate sa tu:
Domov