Prešov ponúka tri lákavé hádzanárske stretnutia

Slovinský reprezentant J. Lapajne (vpravo) odvádza v tíme slovenského majstra dobré služby.
Slovinský reprezentant J. Lapajne (vpravo) odvádza v tíme slovenského majstra dobré služby. (Autor: TASR)
Ján Leško|1. mar 2019 o 00:00

Škoda len, že dva z nich v rovnakom čase.

PREŠOV. Tri zaujímavé stretnutia ponúkajú dva prešovské hádzanárske kluby od piatka do nedele v spoločnej slovensko-českej MOL lige hádzanárok a v nadstavbovej časti skupina A o 1. - 6. miesto Slovnaft Handball Extraligy.

ŠŠK s Plzňou a Pískom

Ponuku otvorí piatkový zápas dohrávaného pätnásteho kola MOL ligy, v ktorom sa od 17. hodiny stretne ŠŠK Prešov s DHC Plzeň.

Počas soboty sú na programe hneď dve hádzanárske stretnutia. Čo ale priaznivcov tohto športu veľmi nepoteší, obe začnú o 18. hodine.

V MOL lige to bude ďalší zápas v ŠH Hotelovej akadémie na Baštovej.

Súperkami ŠŠK Prešov bude opäť družstvo z Česka, tentoraz Sokol Písek, ktoré v nedeľu nastúpi na ďalší interligový zápas v Michalovciach proti tamojšej Iuvente.

Prešovské hádzanárky v aktuálnej tabuľke MOL ligy figurujú na jedenástej priečke so ziskom šiestich bodov.

Na deviatu Plzeň strácajú osem bodov, na desiaty Písek tri body.

Zverenky trénera Maroša Vikartovského sú odhodlané v domácom prostredí bodovať naplno.

Ak sa im to podarí v oboch stretnutiach, majú šancu predstihnúť v tabuľke družstvo Písku, ktoré v Michalovciach s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou tím trénera Petra Hatalčíka o body neoberie.

Tatran v nadstavbe s Topoľčanmi

V role favorita nastúpi na sobotný zápas piateho kola nadstavbovej časti SHE v skupine A o 1.- 6. miesto o 18. hodine v Tatran handbal arene obhajca majstrovského titulu a aktuálny líder súťaže Tatran Prešov proti HK Agro Topoľčany.

Mužstvo trénera Slavka Golužu má na prvom mieste momentálne dvojbodový náskok pred Považskou Bystricou a trojbodový pred Šaľou.

Topoľčany sú štvrté s priepastným jedenásťbodovým odstupom.

Úradujúci majster aj v nedeľnom extraligovom stretnutí sa bude musieť zaobísť bez služieb kvarteta maródujúcich hráčov, krídelníka Martina Straňovského a Tomáša Čípa, pivota Leona Vučka a spojky Tomáša Rečičára.

Avšak ani absencia týchto hráčov základného kádra Tatrana nič nemení na fakte, že rola jasného favorita ostáva na prešovskom tíme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prešov ponúka tri lákavé hádzanárske stretnutia