Súhrn výmien v NHL. Aj trojica Slovákov v Bostone má nových spoluhráčov

Útočník Marcus Johansson (vpravo) sa sťahuje do Bostonu.
Útočník Marcus Johansson (vpravo) sa sťahuje do Bostonu. (Autor: TASR)
SITA|26. feb 2019 o 08:12

Prehľad po uzávierke prestupov.

NEW YORK. V posledných hodinách pred uzávierkou prestupov v zámorskej hokejovej NHL neprišlo k absolútnej "bombe".

Pozornosť vzbudila výmena najproduktívnejšieho útočníka z Ottawy Senators Marka Stona do Vegas Golden Knights za dvojicu Švédov - obrancu Erika Brännströma a útočníka Oscara Lindberga plus výber v druhom kole budúcoročného draftu.

V Ottawe veľký výpredaj

Dvadsaťšesťročný Stone strávil v Ottawe celú doterajšiu kariéru v NHL a v kanadskej metropole odohral takmer štyri stovky duelov. V aktuálnej sezóne absolvoval 59 štartov so ziskom 62 bodov (28+34) a bol lídrom tímovej produktivity pred Mattom Duchenom, ktorý nedávno putoval do Columbusu Blue Jackets.

Rodákovi z Winnipegu v lete vyprší súčasný kontrakt, no podľa najnovších správ je vedenie Golden Knights blízko k tomu, aby so šikovným hokejistom podpísalo novú viacročnú zmluvu.

Zo slovenského pohľadu zaujala iba výmena útočníka Tomáša Jurča z Floridy Panthers do Caroliny Hurricanes. Dvadsaťšesťročný košický rodák v úvode sezóny pauzoval pre zdravotné problémy a do zápasového diania sa vrátil až v januári v nižšej AHL.

Šancu dostal na v Springfielde Thunderbirds, za ktorý odohral 14 zápasov s bilanciou 4 góly a 6 asistencií. Tomáš Jurčo si na návrat do NHL bude musieť počkať, keďže putuje do tímu Charlotte Checkers v AHL.

Slovenský reprezentant debutoval v profilige už počas sezóny 2013/2014 a v dresoch Detroitu Red Wings a Chicaga Blackhawks nazbieral dovedna 211 štartov so ziskom 52 bodov (23+29).

Boston získal švédskeho útočníka

Zaujal aj trejd fínskeho útočníka Mikaela Granlunda z Minnesoty Wild do Nashvillu Predators. Minnesota namiesto neho získala mladého švajčiarskeho krídelníka Kevina Fialu.

Za zmienku stojí aj odchod útočníka Kevina Hayesa z New Yorku Rangers do Winnipegu Jets za krídelníka Brendana Lemieuxa (syn Clauda Lemieuxa, pozn.) a dva výbery v draftoch.

Útočník Wayne Simmonds putoval v rámci výmeny z Philadelphie Flyers do Nashvillu Predators. Opačným smerom sa vydal Američan Ryan Hartman.

Boston Bruins, v ktorého farbách nastupujú aj traja slovenskí hokejisti, angažoval švédskeho útočníka Marcusa Johanssona, ktorý doteraz pôsobil v New Jersey Devils. Tí získali dva draftové výbery, ktoré môžu využiť v rokoch 2019 a 2020.

Švédsky útočník Gustav Nyquist zamieril z Detroitu Red Wings do San Jose Sharks. Red Wings získali za neho dva draftové výbery - v druhom kole v roku 2019 a v treťom kole v roku 2020. Rodákovi z Halmstadu po skončení aktuálnej sezóny vyprší súčasný kontrakt a od 1. júla sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Prestupy v NHL uzavreli v pondelok večer o 21.00 h SEČ. Výmeny dosiahnuté pred týmto termínom môžu zverejniť neskôr.

Prehľad hráčskych výmien v zámorskej NHL v záverečný deň pred uzávierkou prestupov:

*Detroit poslal Gustava Nyquista do San Jose za dva výbery v drafte - tohtoročnom v 2. kole a budúcoročnom v 3. kole

*Ottawa získala od Anaheimu útočníka Briana Gibbonsa výmenou za obrancu Patricka Sieloffa

*Columbus angažoval z New Jersey brankára Keitha Kinkaida za výber v 5. kole draft v roku 2022

*Winnipeg získal útočníka Kevina Hayesa od NY Rangers, opačným smerom putovali útočník Brendan Lemieux a dva výbery v drafte (1. kolo v tohtoročnom a podmienečný v 4. kole v roku 2022)

*Montreal od Arizony dostal Jordana Weala výmenou za iného útočníka Michaela Chaputa

*Carolina získala od Floridy slovenského útočníka Tomáša Jurča za budúce vyrovnanie

*Florida získala od Caroliny útočníka Cliffa Pua za budúce vyrovnanie

*Útočníka Derricka Brassarda a podmienený výber v 6. kole budúcoročného draftu získalo Colorado od Floridy výmenou za 3. kolo draftu 2020

*Columbus angažoval obrancu Adam McQuaida z NY Rangers za dva výbery v tohtoročnom drafte (4. a 7. kolo) a švédskeho obrancu Juliusa Bergmana

*Calgary svoju defenzívu vystužilo bekom Oscarom Fantenbergom z Los Angeles za podmienečný výber v 4. kole budúcoročného draftu

*Nashville a Minnesota si vymenili útočníkov - Predators získali Fína Mikaela Granlunda, Wild Švajčiara Kevina Fialu

*Ottawa poslala Marka Stona do Vegas za iného útočníka Oscara Lindberga, obrancu Erika Brännströma a výber v 2. kole budúcoročného draftu

*Nashville získal z Philadelphie Wayna Simmondsa za iného útočníka Ryana Hartmana a podmienečný výber v 4. kole budúcoročného draftu

*St. Louis rozšírilo svoj káder o obrancu Michaela Del Zotta z Anaheimu za výber v 6. kole tohtoročného draftu

*Boston získal švédskeho útočníka Marcusa Johanssona z New Jersey Devils výmenou za výbery v 2. kole draftu 2019 a vo 4. kole draftu 2020

*Winnipeg angažoval skúseného forvarda Matta Hendricksa z Minnesoty Wild, tá zaňho získala možnosť výberu v 7. kole draftu 2020. Do ofenzívy Jets navyše pribudol Par Lindholm z Toronta, opačným smerom putoval Nic Petan

*Pittsburgh a Vancouver sa dohodli na vzájomnej výmene hráčov - do kádra Penguins pribudol obranca Erik Gudbranson, novou akvizíciou Canucks sa stal útočník Tanner Pearson

*Winnipeg pred play-off rozšíril defenzívne rady o dvoch obrancov. Z Buffala prišiel výmenou za výber v 6. kole tohtoročného draftu Kanaďan Nathan Beaulieu, z Floridy získali Jets Rusa Bogdana Kiseleviča za výber v 7. kole draftu 2021.

*Pittsburgh pustil na Floridu útočníka Jeana-Sebastiana Deu a namiesto neho získal skúseného beka Chrisa Widemana

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Súhrn výmien v NHL. Aj trojica Slovákov v Bostone má nových spoluhráčov