Slovanista sa postaral o netradičnú situáciu. Říha nechápal, čo sa stalo

Slovanu sa nedarí.
Slovanu sa nedarí. (Autor: SITA)
Juraj Berzedi|1. okt 2017 o 21:22

Uvedomujeme si našu situáciu, ale čo nám to pomôže, keď budeme smutní, priznáva útočník Slovana Tomáš Hrnka.

BRATISLAVA. Keď hokejisti Slovana Bratislava v riadnom hracom čase remizujú, v predĺžení a v samostatných nájazdoch vždy prehrajú.

V aktuálnej sezóne KHL to platilo štyri razy. Naposledy v domácom súboji so Spartakom Moskva, ktorému zverenci Miloša Říha podľahli 1:2 po predĺžení.

„Je to na zodpovednosti jednotlivcov. Ak niekto urobí chybu, hneď je to vidieť. Pred rozhodujúcim gólom sme mali prerušiť hru, ale my chceme stále vymýšľať,“ reagoval na tlačovej konferencii tréner Říha.

Netradičné vylúčenie Kašpara

Zo šestnástich zápasov zvíťazili slovanisti len štyrikrát a so šestnástimi bodmi sú na predposlednom 13. mieste v Západnej konferencii. Na ôsmu pozíciu, ktorá zaručuje účasť v play-off, strácajú sedem bodov.

„Nastúpili sme s cieľom byť aktívni a veľa strieľať. Málo sme sa tlačili do gólov. Chýbala nám jednoduchosť, priamočiarosť a najmä efektivita,“ priznal český tréner.

Na začiatku druhej tretiny sa stala netradičná situácia. Lukáš Kašpar chcel naskočiť do hry z trestnej lavice, ale čiarový rozhodca stál pri dvierkach a mierne mu v tom bránil.

Český hokejista ho preto rukou odstrčil, rozhodca sa zrazil s hosťujúcim hráčom a obaja spadli. Kašpar bol nepochopiteľne vylúčený do konca zápasu.

„Pozerali sme to na videu a rozhodca mu stál v dvierkach. Nechápem, čo sa tam stalo,“ reagoval Říha.

Hrnka si priznal chybu

Vylúčenie Kašpara akoby hokejistom Slovana pomohlo. Vo zvyšku druhého dejstva si vypracovali množstvo príležitostí, z ktorých však premenili len jednu.

Tomáš Hrnka.
Tomáš Hrnka. (Autor: TASR)

„Musíme hrať viac agresívne a dôraznejšie. Zdá sa mi, akoby sme hrali so súperom bago, namiesto toho, aby sme akcie dohrali do konca,“ dodal.

Trest za nepremenené šance prišiel v predĺžení, v ktorom hostia skórovali a zabezpečili si bod navyše.

„Zavinil som rozhodujúci gól, keď som stratil puk. Myslím si, že predtým ma súper fauloval. S protihráčom sme boli pred brankárom a Mazanec nemohol nič vidieť,“ skonštatoval Tomáš Hrnka.

Prečo slovanisti ani raz neuspeli v predĺžení či samostatných nájazdoch si nevie vysvetliť. „Buď nám chýba šťastie alebo to nevieme hrať. Je tu však dosť kvalitných hráčov, ktorí by to mali zvládnuť,“ doplnil.

Nemajú sklonené hlavy

Hokejisti Slovana pokračujú v šesťzápasovej domácej sérii, v ktorej zatiaľ majú z dvoch duelov štyri body.

Najbližšie sa v utorok o 19.30 predstavia proti Čerepovcu (vysiela Sport 2), za ktorý chytá slovenský brankár Július Hudáček.

„Nemáme inú možnosť, ako sa naladiť na víťazstvá. Fanúšikovia boli v posledných zápasoch skvelí, pomáhali nám, ale chcú vidieť víťazstvá,“ vraví Říha.

Atmosféra v kabíne nie je po prehrách ideálna, ale mužstvo je pripravené naďalej bojovať. „Nebudeme mať teraz sklonené hlavy. Uvedomujeme si našu situáciu, ale čo nám to pomôže, keď budeme smutní,“ uzavrel Hrnka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovanista sa postaral o netradičnú situáciu. Říha nechápal, čo sa stalo