Pre Mourinha by aj zomrel. Ibrahimovič chce pomôcť United

Zlatan je prvou hviezdnou posilou Mourinho v novom tíme.
Zlatan je prvou hviezdnou posilou Mourinho v novom tíme. (Autor: twitter)
Marek Kantorík|3. júl 2016 o 19:51

Ligové tituly získal v štyroch krajinách. Teraz bude môcť Zlatan Ibrahimovič bojovať o trofej aj v Anglicku.

BRATISLAVA. Všade, kam prišiel, zvíťazil. Za devätnásť rokov získal tituly v štyroch krajinách – v Holandsku (Ajax Amsterdam), Taliansku (Inter Miláno, AC Miláno), Španielsku (FC Barcelona) a vo Francúzsku (PSG).

Ligová trofej z anglickej Premier League, najprestížnejšej ligy sveta, mu zatiaľ chýba. „Teším sa na novú výzvu. Ak sa mi podarí vyhrať aj tu, budem jedným z mála hráčov, ktorí dosiahli úspechy v rôznych kluboch,“ uviedol pre web Manchester United najnovší hráč klubu Zlatan Ibrahimovič. 

Tridsaťštyriročný Švéd podpísal ročnú zmluvu, na ktorej sa podľa medializovaných správ dohodol jeho agent už začiatkom majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Obnovia spoluprácu

Kanonier so svojskou povahou sa v najúspešnejšom anglickom tíme stretne s uznávaným koučom Josém Mourinhom. Obaja spolupracovali už v sezóne 2008/2009 v Interi Miláno. Od začiatku majú priateľský vzťah.

„Keď som sa v priebehu Eura 2008 dozvedel, že mi ako môj nový manažér bude volať, vydesil som sa, čo sa stalo. Ale on mi len chcel povedať, že bude pekné so mnou spolupracovať a že sa teší na naše stretnutie. A to všetko hovoril po taliansky. Aj keď nikdy taliansky klub netrénoval, hovoril lepšie ako ja. Stihol sa naučiť jazyk za tri týždne,“ napísal Ibrahimovič v autobiografii Ja som Zlatan.

Ibrahimovič spolupracoval s Mourinhom už v Interi Miláno.
Ibrahimovič spolupracoval s Mourinhom už v Interi Miláno. (Autor: SITA/AP)

Bol to

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Pre Mourinha by aj zomrel. Ibrahimovič chce pomôcť United