Pre Kopitara sa sezóna skončila

(Autor: SITA/AP)
SITA|29. mar 2011 o 10:23

Hokejový útočník Anže Kopitar podstúpi v stredu operáciu roztrhnutého väziva v ľavom členku.

LOS ANGELES. Hokejový útočník Anže Kopitar podstúpi v stredu operáciu roztrhnutého väziva v ľavom členku, ktorú vyvolalo ťažké vyvrtnutie v sobotňajšom zápase s Coloradom po zrážke obrancom "lavín" Ryanom O'Byrneom. Dvadsaťtriročný slovinský center ja najväčšou hviezdou a najproduktívnejším hráčom "kráľov" so 73 bodmi (25+48).

Pre Kings je to tri týždne pred začiatkom play-off absolútna katastrofa, keďže počas šiestich dní prišli o dvoch najproduktívnejších hráčov. Uplynulý týždeň vykĺbené rameno znamenalo stop pre krídelníka Justina Williamsa. S Kopitarom tak nemôže počítať ani slovinská reprezentácia na nadchádzajúcich májových MS na Slovensku.

"Je to poriadna diera v našej zostave na dlhý čas. Už sme sa cez takéto situácie v minulosti dostali, keď sme mali zranených ťahúňov tímu. Je to šanca pre iných chlapcov, ktorí môžu postúpiť vyššie. Charakter celého tímu sa musí zdvihnúť," skonštatoval tréner Terry Murray.

"Práve pre takéto príležitosti je v tíme 23 hráčov. Zvyčajne takáto strata dosť bolí, pretože Anže je naším najlepším hráčom. Všetci bojujú so zraneniami, takže nie je to vec len jedného hráča. Každý z nás sa musí posunúť o kúsok vyššie. Niektorí chalani musia prevziať viac zodpovednosti, ale to platí pre celý tím. To jej jediná možná cesta. Nemôžeme ustúpiť, nemôžeme sa pozerať dozadu. Musíme ísť vpred. Dáme sa dohromady a urobíme z nás ešte lepší kolektív," burcoval jeden z najskúsenejších hráčov Kings 34-ročný slovenský útočník Michal Handzuš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pre Kopitara sa sezóna skončila