Pražská akcia na podporu Čišovského presiahla športový rozmer

Marián Čišovský nachádza podporu na Slovensku i v Česku.
Marián Čišovský nachádza podporu na Slovensku i v Česku. (Autor: twitter)
SITA|3. sep 2016 o 14:44

Chceme znova upozorniť na problematiku tohto ochorenia, hovorí Pavel Horváth.

PRAHA. V lokalite Žluté lázně pri Vltave v Prahe sa v piatok konala charitatívna akcia na podporu slovenského futbalistu Mariána Čišovského, ktorý takmer dva roky čelí zákernej chorobe ALS.

Prišlo mnoho známych hercov, hokejistov či futbalistov, rozdávali autogramy, zahrali si plážový volejbal a stolný tenis, referuje iSport.Blesk.cz. Hráčovi kamaráti stáli pri vzniku nadácie Spolok 28.

"Chceme znova upozorniť na problematiku tohto ochorenia," vysvetlil bývalý Čišovského spoluhráč vo Viktorii Plzeň Pavel Horváth.

Čišovský stále figuruje na súpiske spomenutého klubu, Horváth k tomu aj aktuálnej akcii podotkol: "Futbalovo aj ľudsky sa zapísal nielen u nás, ale aj u fanúšikov. Myslím si, že nielen tých plzenských. Reakcie tomu zodpovedajú. Ľudia naňho nezabudli a nebojím sa, že by niekedy mohli. Zdvihla sa veľká vlna solidarity. Ak môžem hovoriť za Mariána, tak aj on je rád, že sa jeho prípadom upozornilo na túto chorobu, ktorá u nás nie je príliš známa. Je to vec jednoznačne presahujúca futbal i celý šport."

Tridsaťšesťročný rodák z Humenného Čišovský je niekdajším reprezentantom SR. Na klubovej úrovni v minulosti okrem Plzne hral aj za rodné mesto, Inter Bratislava, Žilinu, Petržalku a rumunskú Politechnicu Timisoara.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Pražská akcia na podporu Čišovského presiahla športový rozmer