Pozrite si, ako pokračuje príprava Svetového pohára v Jasnej

Práce na trati v Jasnej pokračovali aj v stredu. Vodná injektáž má zabezpečiť tvrdú, pevnú a kompaktnú podložku.
Práce na trati v Jasnej pokračovali aj v stredu. Vodná injektáž má zabezpečiť tvrdú, pevnú a kompaktnú podložku. (Autor: Facebook Ski World Cup Jasná)
Sportnet|24. feb 2016 o 18:52

Jasná je pripravená na Svetový pohár, potvrdil v stredu delegát Medzinárodnej lyžiarskej federácie. Prinášame fotogalériu z príprav trate na súťaže, ktoré sa na Slovensku uskutočnia 5. a 6. marca.

BRATISLAVA. Naposledy sa preteky v Jasnej uskutočnili v roku 1984. Už na budúci víkend zavíta lyžiarska elita na Slovensko opäť. V dňoch 5. a 6. marca sa uskutočnia preteky Svetového pohára v slalome a obrovskom slalome.

"Trať v Jasnej je pripravená a môžu sa tu konať preteky Svetového pohára," vyhlásil v stredu ráno Bohumír Zeman, delegát Medzinárodnej lyžiarskej federácie.

zeman_res.jpg

Bohumír Zeman potvrdil, že je Jasná pripravená. FOTO - SITA.

"Čo sme deklarovali, plníme. Pripravujeme sa s veľkou zodpovednosťou, máme nastriekaného neuveriteľne veľa snehu. Teraz už stačí maličkosť, aby nám vydržalo počasie,“ povedala riaditeľka SP v Jasnej Jana Palovičová pre TV Markíza.

Podľa nej sa sneh v dejisku SP striekal už od novembra tak, aby jeho hrúbka spĺňala štandardy potrebné pre preteky Svetového pohára. Momentálne pracuje až 120-členný tím na preparovaní trate.

Tu sú zábery, ako v posledných dňoch prebieha príprava trate. Fotografie pochádzajú z Facebooku Ski World Cup Jasná.

jasna1_res.jpg

jasna2_res.jpg

jasna3_res.jpg

jasna4_res.jpg

jasna5_res.jpg

V pondelok sa okrem iného v cieľovom areáli pripravoval podklad pre stavbu tribúny. Nadbytočný sneh sa použil na zjazdovke č. 13 Biela Púť, uvádza sa na facebookovej stránke Ski World Cup Jasná.

tribuna1_res.jpg

V utorok sa začala aj stavba tribúny na sedenie s kapacitou 700 miest.

tribuna2_res.jpg

tribuna3_res.jpg

streda1_res.jpg

V stredu prebiehali práce na vodnej injektáži, ktorá má zabezpečiť tvrdú, pevnú a kompaktnú podložku.

streda2_res.jpg

streda3_res.jpg

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Pozrite si, ako pokračuje príprava Svetového pohára v Jasnej