Potvrdené: Portugalsko - Slovensko na antuke v Lisabone

SITA|7. jan 2011 o 12:11

Zápas Portugalsko - Slovensko v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2011 sa 4. - 6. marca uskutoční na antuke na Estádio Nacional pri Lisabone.

LISABON. Zápas Portugalsko - Slovensko v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2011 tenisových reprezentačných družstiev mužov sa 4. - 6. marca uskutoční definitívne na antuke na Estádio Nacional v areáli Clube de Ténis do Jamor v Cruz Quebrade pri Lisabone. Uviedol to oficiálny internetový portál Davisovho pohára.

Agentúra SITA o tom informovala ešte na sklonku minulého roka, vtedy táto informácia ešte podliehala schváleniu Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF). "Oficiálne to budeme môcť oznámiť až po potvrdení ITF. Na schválenie sme však poslali uvedené dejisko a povrch," uviedol 29. decembra pre agentúru SITA generálny sekretár národnej federácie FPT José Costa.

"Antuka je presne v zhode s našimi očakávaniami, pretože pre najlepších Portugalčanov Frederica Gila i Ruia Machada je to povrch, na ktorom sa im najviac darí. Trochu nás prekvapilo dejisko, o ktorom si ešte musíme v rámci prípravy zistiť nejaké podrobnosti. Predpokladali sme totiž, že budeme hrať v Estorile. Nejde však o nejaký zásadný rozdiel," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška a dodal:

"Samozrejme, že nás veľmi teší vydarený vstup Lukáša Lacka do sezóny. Vzdorovaním Rafaelovi Nadalovi v 2. kole v Dauhe si urobil veľmi dobré meno. Ukázalo sa, že má silné tenisové zbrane najmä v podobe forhendu, ktorým dokáže natoľko zrýchľovať hru, že tým často zaskočil aj jednotku svetového rebríčka. Bolo vidieť, že Nadal toho mal plné zuby a veľmi sa radoval z víťazstva. Sympatické i povzbudzujúce bolo, ako hneď po zápase vyzdvihol Lukášov výkon. Portugalčania počas úvodného týždňa nedosiahli prenikavejší výsledok, ale sezóna sa len začína a vystúpeniam Gila i Machada na tvrdom povrchu netreba v súvislosti s marcovým daviscupovým zápasom prikladať prehnaný význam."

Portugalsko je nováčikom v I. skupine euroafrickej zóny, do ktorej si zabezpečilo postup prostredníctvom septembrového triumfu 3:2 nad Bosnou a Hercegovinou vo finálovom 3. kole II. skupiny ročníka 2010. Slováci v rovnakom termíne v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine zvládli "záchranárske práce" proti Bielorusom v Minsku (4:1).

Víťaz marcového duelu Portugalsko - Slovensko si 8. - 10. júla vo finálovom 2. kole I. skupiny kontinentálnej zóny zmeria sily s nasadenými Švajčiarmi. Ak uspeje tím pod vedením kapitána Miloslava Mečířa, hral by proti tenistom z krajiny "helvétskeho kríža" v domácom prostredí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Potvrdené: Portugalsko - Slovensko na antuke v Lisabone