Pôsobenie vo WBA je pre Mareka Čecha športovou výzvou

SITA|15. júl 2008 o 19:25

BIRMINGHAM 15. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech podpísal v utorok popoludní trojročný kontrakt s opciou na ďalších 12 mesiacov s nováčikom najvyššej anglickej súťaže West Bromwich ...

BIRMINGHAM 15. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech podpísal v utorok popoludní trojročný kontrakt s opciou na ďalších 12 mesiacov s nováčikom najvyššej anglickej súťaže West Bromwich Albion. Ľavonohý obranca či stredopoliar, ktorý doteraz obliekal dres portugalského majstra FC Porto, sa stal už 11. Slovákom v niektorom z klubov Premier League. Práve dres WBA si oblieklo doteraz najviac rodákov spod Tatier, keď predtým pôsobili na štadióne The Hawthorns Igor Bališ, Stanislav Varga a Ján Kozák ml. Podľa oficiálnej internetovej stránky anglického klubu zaplatil West Brom za rodáka z Trebišova 1,4 milióna britských libier. Marek Čech, ktorý novú zmluvu podpísal v Holandsku, sa už pripojil k svojim novým spoluhráčom v predsezónnom tréningovom kempe.

Dvadsaťpäťročný 27-násobný reprezentant SR prišiel do Porta pred ročníkom 2005/2006 zo Sparty Praha a má na konte dovedna už päť ligových titulov. V sezóne 2000/2001 sa tešil v drese Interu Bratislava a neskôr dvíhal víťazný pohár štyri ročníky za sebou. Na konci sezóny 2004/2005 ešte na Letnej v českej metropole a následne trikrát v rade v Porte.

"Tri roky v jednom klube je podľa mňa optimálne dlhé obdobie pre futbalistu, ktorý za ten čas stihne spoznať klub, prostredie aj ľudí v okolí. Zmena pôsobiska mi určite pomôže v ďalšom rozvoji mojej kariéry a nepochybne zvýši aj moju motiváciu. Myslím si, že nastal ten pravý čas na novú výzvu," povedal pre svoju oficiálnu internetovú stránku Marek Čech, ktorý si prvý kontakt zo strany birminghamského klubu pamätá počas tohtoročnej zimnej prestávky. "Môj brat sa vtedy stretol s dvoma ľuďmi z klubu a hovorili o možnom prestupe. Vtedy však ešte hral West Bromwich v druhej najvyššej súťaži a mňa ich interes prekvapil. Potom sa im podarilo postúpiť a záujem z ich strany zosilnel. Do Porta prišiel osobne prezident klubu spoločne s generálnym riaditeľom, telefonicky som sa dvakrát rozprával s trénerom Tonym Mowbrayom. Predostreli mi podmienky a pozvali ma do Anglicka, aby som si pozrel mesto, klub, štadión či tréningové centrum. Tam mi predstavili svoje vízie, systém hry mužstva a moje postavenie v tíme. Bolo to od nich veľmi sympatické, navyše ma do ničoho netlačili," objasnil reprezentant SR postup pred podpisom trojročnej zmluvy. "Beriem túto šancu ako veľkú športovú výzvu. Som zvyknutý dosahovať tie najvyššie ciele a v tejto sezóne chcem pomôcť tímu stať sa silným klubom v Premier League. Mojím osobným cieľom je byť spokojný s predvádzanými výkonmi v najťažšej lige na svete," skonštatoval Marek Čech.

O služby autora troch gólov v najcennejšom drese sa zaujímalo viacero mužstiev z popredných európskych líg, vrátane súčasného pôsobiska Marka Hamšíka, talianskeho SSC Neapol, španielskeho Betisu Sevilla či nováčika najvyššej nemeckej súťaže Hoffenheim. "Chcel by som sa poďakovať všetkým klubom, ktoré sa o mňa interesovali. Veľmi si cením ich záujem a kto vie, možno sa raz v budúcnosti naše cesty spoja," dodal M. Čech.

Nachádzate sa tu:
Domov