Slováci proti svetovému súperovi neuspeli. V prestížnom súboji prehrali

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Adrián Guľa. (Autor: TASR/Marko Erd)
Športové prenosy SME, SITA|16. nov 2018 o 00:00

Podľahli Portugalčanom.

Medzištátne prípravné futbalové stretnutie - piatok:

Portugalsko "20" - Slovensko "20" 3:1 (2:0)

/hralo sa v Parchale/

Góly: 35. Braganca, 39. Cardoso, 47. N. Santos – 49. Herc

Zostava Portugalsko: R. Silva - T. Correia (87. Vinagre), R. Correia, Carmo, A. Silva - Henrique (60. Luis) - D. Teixeira (78. Quina), N. Santos, Braganca, Moura (87. Dju) - Cardoso (60. M. Almeida)

Zostava SR "20": Vantruba – Špiriak (81. Slávik), Šulek (70. Pokorný), Bednár (70. Kopas), Sluka (Kozlovský) – Adamec, Herc (70. Halgoš), Špyrka (46. Blažek) – Kvocera (46. Kvocera), Boženík (46. Chobot), Tupta (81. R. Kružliak)

<>

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 20 rokov prehrali 1:3 s portugalskými rovesníkmi v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v meste Parchal.

Domáci výber lepšie zvládol úvodné dejstvo, v ktorom si vytvoril dvojgólový náskok.

Krátko po prestávke síce znížil na rozdiel jediného presného zásahu stredopoliar Dunajskej Stredy Christián Herc, ale portugalskí mladíci si víťazstvo nenechali vziať a vo zvyšnom priebehu stretnutia ešte raz napli sieť za brankárom Martinom Vantrubom.

Odveta medzi týmito dvoma súpermi je na programe v nedeľu o 18.00 h SEČ.

Hlasy po zápase:

Adrián Guľa (tréner SR "20"): "Z môjho pohľadu to bol vynikajúci zápas najmä pre hráčov, pretože mali možnosť okúsiť konfrontáciu s kvalitným súperom. Do stretnutia sme vstúpili pomalšie a so zníženým sebavedomím, čo portugalskí futbalisti využili a vytvorili si šance na skórovanie. Potom sme pohrozili aj my, ale chýbala nám lepšia efektivita a väčší dôraz. V druhom polčase sme takisto horšie začali, inkasovali sme tretí gól, ale potom sme znížili a ani po viacerých striedaniach tempo hry nekleslo. Ľubomír Tupta si vytvorili dve veľké šance na gól, ale nepodarilo sa mu ich premeniť. Môžu nás mrzieť nevyužití príležitosti, pretože toľko si ich proti Portugalsku nevypracovali ani silnejšie tímy.

Christián Herc (kapitán SR "20"): "Pred súperom sme mali od začiatku zápasu zbytočný rešpekt. Dvakrát sme v prvom polčase trafili brvno, z čoho sme boli aj frustrovaní. Musíme si z toho však zobrať pozitíva. Vytvorili sme si šance a potrebujeme ich už len premeniť. Počas celého stretnutia nám chýbal väčší dôraz. Ak ho v nasledujúcom súboji zvýšime, môžeme byť úspešní. Ani po treťom góle sme však nezložili zbrane a dokázali sme znížiť. Naskytol sa mi voľný priestor, išiel som zo strany na bránku a využil som miesto, ktoré mi gólman nechal. Do stretnutia som nastúpil s kapitánskou páskou, čo bol pre mňa nesmierne krásny pocit."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slováci proti svetovému súperovi neuspeli. V prestížnom súboji prehrali