Portugalčania budú hrať proti Slovákom bez Gila

SITA|7. sep 2012 o 18:50

Miloslav Mečíř dal dôveru kvartetu Martin Kližan, Lukáš Lacko, Filip Polášek a Michal Mertiňák.

LISABON. Frederico Gil zo zdravotných dôvodov nebude k dispozícii Portugalčanom na stretnutie so Slovákmi 14. - 16. septembra v Bratislave v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára. Informáciu priniesla internetová stránka národnej federácie FPT.

Do kádra kapitána Pedra Cordeira pribudol 18-ročný debutant Joao Domingues, 1175. medzi seniormi.

Gil figuruje na 113. mieste vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre a mal byť jednotkou hostí, do tejto pozície sa teraz posunul Joao Sousa (122.). V tíme sú aj Gastao Elias (148.) a Pedro Sousa (226.).

Už dávnejšie je známe, že k dispozícii nebude rekonvalescent po operácii kolena Rui Machado (131.). Práve Machado a Gil boli strojcami vlaňajšieho marcového triumfu Portugalčanov 4:1 nad Slovákmi na antuke v Cruz Quebrade pri Lisabone.

"Očakávam veľké problémy. Slovenskí hráči sú momentálne v excelentne forme a budú mať výhodu domáceho prostredia aj pre nich vyhovujúcejšieho povrchu," podotkol pre FPT Pedro Cordeiro. portugalčania odcestujú do dejiska v nedeľu.

Šéf realizačného tímu SR Miloslav Mečíř dal dôveru kvartetu Martin Kližan (52. v singli), Lukáš Lacko (54. vo dvojhre), Filip Polášek (27. v debli) a Michal Mertiňák (59. vo štvorhre).

"Samozrejme, že pre súpera je to značné oslabenie, ale zostáva v platnosti, že ako papierový favorit tohto zápasu nesmieme nič podceniť. Gil aj Machado proti nám hrali vlani, terajší členovia portugalského kádra sú väčšou neznámou, ťažšie sa odhaduje, čo od nich čakať. Musíme sa dôkladne pripraviť. Dohady nie sú podstatné. Dôležité je to, čo sa bude diať na kurte. Stačí si spomenúť na to, ako nás vo februári v Glasgowe v zápase s Britmi prekvapil Evans," uviedol pre agentúru SITA Miloslav Mečíř.

ico

Aktualizované predbežné nominácie tenistov na zápas Slovensko - Portugalsko:

SLOVENSKO

Martin Kližan (52. vo svetovom rebríčku ATP vo dvojhre, 178. vo štvorhre), Lukáš Lacko (54./422.), Filip Polášek (1537./27.), Michal Mertiňák (-/59.), kapitán: Miloslav Mečíř

PORTUGALSKO

Joao Sousa (122./267.), Gastao Elias (148./455.), Pedro Sousa (226./531.), Joao Domingues (1175./1216.), kapitán: Pedro Cordeiro

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Portugalčania budú hrať proti Slovákom bez Gila