Porto dostáva druhú šancu od UEFA

SITA|13. jún 2008 o 15:28

NYON 13. júna (SITA) - Odvolacia komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) na základe podnetu portugalského klubu FC Porto zmenila rozhodnutie kontrolnej a disciplinárnej komisie rovnakého subjektu zo ...

NYON 13. júna (SITA) - Odvolacia komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) na základe podnetu portugalského klubu FC Porto zmenila rozhodnutie kontrolnej a disciplinárnej komisie rovnakého subjektu zo 4. júna o vylúčení spomenutého tímu z Ligy majstrov 2008/2009 za účasť na domácej korupčnej afére počas sezóny 2003/2004. Odvolacia vrátila kontrolnej a disciplinárnej komisii celú záležitosť na ďalšie prerokovanie. Pre portugalskú agentúru Lusa to povedal riaditeľ inkriminovaného klubu Adelino Caldeira.

Podľa kontrolnej a disciplinárnej komisie UEFA nesplnilo Porto kritériá na účasť v LM, konkrétne článok 1.04 stanov súťaže o participácii na aktivitách vedúcich k manipulácii s výsledkami zápasov na národnej či medzinárodnej úrovni.

Začiatkom mája príslušné portugalské orgány v najväčšej korupčnej kauze vo futbalovej histórii krajiny rozhodli, že Portu odrátajú 6 bodov. Navyše, klub musel za pokus ovplyvňovať rozhodcov vo dvoch stretnutiach zaplatiť pokutu 150 000 eur a šéf Jorge Pinto da Costa dostal dvojročný zákaz činnosti. Ani nečakaná strata však neprekazila mužstvu radosť zo zisku ďalšieho domáceho ligového titulu. "Draci" totiž mali pred druhým Sportingom Lisabon dostatočný náskok. Porto sa proti odrátaniu bodov na národnej úrovni neodvolalo, Da Costa proti dištancu áno.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Porto dostáva druhú šancu od UEFA