Popradčania v predĺžení či nájazdoch neprehrávajú

Marcel Ozimák, tréner Popradu.
Marcel Ozimák, tréner Popradu. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|4. okt 2017 o 18:12

Popradskí hokejisti ťahajú päťzápasovú víťaznú šnúru.

POPRAD. Hokejisti HK Poprad zažívajú veľmi vydarený vstup do sezóny.

Na konte majú zverenci trénera Marcela Ozimáka 17 bodov a v tabuľke okupujú vrchné priečky.

V riadnom hracom čase vyhrali síce z deviatich duelov len tri, no v ďalších štyroch prípadoch, keď išli do predĺženia resp. samostatných nájazdov, boli vždy úspešní.

Aktuálne ťahajú popradskí hokejisti 5-zápasovú víťaznú šnúru, pričom v poslednom stretnutí dokázali po nájazdoch zdolať Nitru na jej vlastnom ľade.

"Dva body z Nitry si veľmi ceníme, pretože oni boli jasným favoritom. My sme dokázali uspieť aj napriek tomu, že sa hralo u nich doma a ich fanúšikovia sú už tradične šiestym hráčom. Z tohto pohľadu to boli pre nás veľmi cenné body," uviedol popradský tréner Marcel Ozimák.

Nechcú nastúpiť ustráchane

Mužstvo spod Tatier dokazuje veľkú psychickú odolnosť práve vo vypätých momentoch ako sú predĺženia či samostatné nájazdy.

"Chlapci veria vždy do poslednej chvíle vo víťazstvo a to je veľmi dôležité. Okrem toho máme v záveroch dostatok síl, aby sme dokázali konce zápasov zvládnuť. Vedia, že sa môžu spoľahnúť na svoje sily a ja som len rád, že nám to zatiaľ vychádza," uviedol Ozimák.

V piatok od 17. hod. hostia Popradčania na svojom ľade majstra z Banskej Bystrice, ktorý je od začiatku sezóny vo forme.

"Chceme hrať doma tak, aby sme potrápili majstra. Nenastúpime v žiadnom prípade ustráchane, ale naopak sa budeme snažiť byť dôstojným súperom a prípadne sa pokúsime aj prekvapiť. Tento zápas môže rozhodne priniesť veľmi peknú úroveň a zároveň aj pre divákov bude určite veľmi atraktívny."

V októbri odohrajú až 17 zápasov

Popradčania sú so svojou aktuálnou formou spokojní, no vedia, že víťazná séria nebude trvať večne.

"Určite nás to teší, ale na každé mužstvo príde aj obdobie, kedy sa nebude až tak dariť. Nám vyšla prvá šestina sezóny výborne, ale to je už minulosť a my sa sústredíme na október, kedy nás čaká aj s Vyšehrad Cupom 17 zápasov a s tým sa budeme musieť nejako vyrovnať. Určite dostanú príležitosť aj naši juniori," povedal Ozimák.

Do zostavy kamzíkov sa vrátili viacerí hráči, ktorí pauzovali pre zranenia a najbližšie by mali nastúpiť v kompletnom zložení.

"Po absencii sa vrátili Arne Kroták a týždeň nám chýbal aj Dávid Bondra. Obaja sú už k dispozícii a rovnako po maródke sa vrátil aj Peter König, na ktorom bolo cítiť v zápase s Nitrou, že týždeň netrénoval. Mali by sme byť kompletní pokiaľ nikto neochorie alebo sa nič nečakané nestane proti Bystrici nastúpime v plnej sile."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Popradčania v predĺžení či nájazdoch neprehrávajú