Poliaček zaplatí zápisné 7000 Sk a chce hrať v základe Tatrana

SITA|24. jún 2008 o 14:40

PREŠOV 24. júna (SITA) - V hráčskom kádri 1. FC Tatran Prešov, ktorý sa medzi slovenskú futbalovú elitu vracia po šiestich rokoch, zatiaľ nastali len minimálne zmeny. Novou letnou akvizíciou je ofenzívny ...

PREŠOV 24. júna (SITA) - V hráčskom kádri 1. FC Tatran Prešov, ktorý sa medzi slovenskú futbalovú elitu vracia po šiestich rokoch, zatiaľ nastali len minimálne zmeny. Novou letnou akvizíciou je ofenzívny stredopoliar Miroslav Poliaček (nar. 13. 7. 1983), ktorý bol tri roky kmeňovým hráčom Slovana Bratislava a na jar hosťoval v mužstve I. ligy HFK Prievidza. S vedením nováčika Corgoň ligy 2008/2009 zo Šariša podpísal 2,5-ročný kontrakt. "V Slovane sme sa nedohodli na ďalšej zmluve. Z toho, čo mi na Tehelnom poli ponúkali som vycítil, že už nie je o mňa taký eminentný záujem, aby som v klube zostal. Pol roka v druhej najvyššej súťaži v Prievidzi bolo tak akurát, teším sa už na návrat do Corgoň ligy," uviedol v rozhovore pre internetovú stránku prešovského klubu Miroslav Poliaček, ktorý sa prvýkrát dostal do kontaktu s funkcionármi Tatrana ešte pred jeho odchodom do Prievidze i neskôr počas jarnej časti. "Sympatický mi bol neustály záujem zo strany klubu a korektné rokovania s jeho predstaviteľmi. Spoznal som na vlastnej koži, že Prešov má dobré mužstvo, ktoré je zohraté na ihrisku a mimo neho tvorí výbornú partiu. Dobré referencie som mal aj od terajších spoluhráčov Matúša Pekára a Jana Papaja. Nebolo nad čím veľmi špekulovať, a hoci som mal aj iné ponuky, už v predstihu som sa dohodol s Prešovom. Teším sa na nováčikovskú eufóriu, ktorú v meste a v klube zažijem."

Cieľom M. Poliačeka je udomácniť sa v základnej jedenástke trénera Romana Pivarníka. "Chcel by som pravidelne nastupovať v základnej zostave, želám si, aby boli v Tatrane so mnou všetci spokojní. V Prievidzi som hrával v pozícii podhrotového hráča. Bavilo ma to, bol som často v kontakte s loptou, na tomto poste sa mi hrá najlepšie. Keby sa dalo, nenamietal by som to ani v drese Prešova. Samozrejme, že túžim po úspechu mužstva - v Corgoň lige aj v Slovenskom pohári."

Rýchlonohý futbalista sa vyjadril aj k ambíciam nováčika zo Šariša. "Prešov má veľa šikovných hráčov. Mužstvo, ktoré vyhrá s vyše dvadsaťbodovým náskokom ťažkú I. ligu, by malo byť natoľko silné, že sa bude pohybovať v strede tabuľky Corgoň ligy. Pri výbornej forme a troche šťastia by to mohlo byť aj lepšie."

Kolektívna cieľová prémia je však pre futbalistov Tatrana vypísaná v 12-člennej konkurencii iba za umiestnenie od 6. miesta vyššie. "Bolo by pekné, keby sme skončili ako nováčik súťaže na spomenutej šiestej priečke. Vo vyrovnanej Corgoň lige však bude na pozíciu v hornej polovici tabuľky ašpirovať minimálne osem tímov," zdôraznil M. Poliaček, ktorý sa nevyhne ako každý športovec po príchode na nové pôsobisko tradičnému zápisnému: "Starší hráči prešovského tímu na čele s pokladníkom Janom Papajom stanovili výšku zápisného na sedem tisíc korún."

Nachádzate sa tu:
Domov