Stačil jediný gól. Pohronie najtesnejšie zdolalo Senicu

Futbalisti FK Pohronie.
Futbalisti FK Pohronie. (Autor: TASR)
TASR|21. máj 2022 o 19:10 (aktualizované 21. máj 2022 o 20:11)

Rozhodcovia neudelili ani jednu žltú kartu.

Fortuna liga - 10. kolo, skupina o udržanie sa

Pohronie - Senica 1:0 (1:0)

Gól: 2. Lačný

Rozhodovali: Ježík – Sluk, Vitko

ŽK: bez kariet, 247 divákov

Pohronie: P. Lé Giang – Sanneh (61. F. Hašek), Pajer, Klabník (46. Štrba), Šimčák (46. Kokovas) – Blahút, Ožvolda, Bangala, Sandal – Lačný (46. Prachar), Steinhübel (46. Šmatlák)

Senica: Odráška – Stachovič, Mihál, Mašulovič, Jurka – Škodáček (61. Chlupík), D. Duda – Halcin, Totka, Surový – Hegyi (85. Keznikl)

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

ŽIAR NAD HRONOM. Futbalisti FK Pohronie zvíťazili v 10. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie nad FK Senica 1:0.

Priebeh zápasu Pohronie - Senica

I. polčas:

Do zápasu vstúpili aktívne domáci futbalisti. Už v druhej minúte išli do vedenia, keď prihrávku Steinhübela zužitkoval v päťke bez prípravy Lačný.

Následne to bola hra mačky s myšou. V senickej základnej zostave sa objavilo až sedem hráčov do 19 rokov, z toho dvaja sedemnásťroční a traja osemnásťroční. A bolo to badať. Dorastenci zo Záhoria sa iba bránili a čelili viacerým šanciam súpera.

Ožvolda však hlavou mieril nad brvno, Klabník zakončoval tesne vedľa, tvrdú strelu Blahúta gólman Odráška zneškodnil, Steinhübel tečoval loptu do brvna a neuspel ani slabšou strelou z otočky z vnútra šestnástky.

Lačný to vyskúšal razantnou strelou z priameho kopu, no pálil vedľa žrde a Steinhübelovi nevyšlo ani šikovné sa preštrikovanie v pokutovom území po technickom zakončení.

Pred prestávkou to dvakrát vyskúšal tvrdými strelami Pajer z vyše dvadsiatich metrov, najprv mieril tesne vedľa a potom ho vychytal s veľkými problémami devätnásťročný Odráška.

II. polčas:

Pohronie poslalo do druhého polčasu až štyroch nových hráčov, bolo stále aktívne, hralo sa v podstate na jednu bránku, ktorú tesne netrafil z priameho kopu z vyše dvadsiatich metrov Blahút a z neskôr ho z ľavej strany šestnástky napodobnil Sandal.

Senica poslal na ihrisko aj šestnásťročného mladíka a vyslala prvú strelu v zápase v 57. minúte, Halcin z asi dvadsiatich metrov mieril tesne vedľa. Veľkú príležitosť mali hostia v 68. minúte.

Loptu potiahol po ľavej strane Hegyi, prihral do šestnástky Surovému, ktorý zakončoval, ale loptu výborne zblokoval Kokovas. Domáci naďalej mali dominanciu, ale nepresne strieľali alebo loptu blokovali draví Záhoráci.

Tí sa už osmeľovali smerom dopredu, no hlavičku Totku bez väčších problémov zlikvidoval Lé Giang a ďalšia hlavička Mihála bola nasmerovaná tesne nad brvno. A keďže sa nepresadil na opačnej strane ani aktívny Blahút, duel sa skončil chudobným víťazstvom Pohronia.

Hlasy po zápase

Peter Lérant, tréner FK Pohronie: „Skorý gól nám viac ublížil ako pomohol, pretože sme sa príliš skoro upokojili. Prispôsobili sme sa tempu a úrovni zápasu, keďže sme videli v akom mladom zložení prišla Senica. Nerobili sme veci, na ktorých sme sa dohodli. Dobrou vecou bolo, že sme mali asi desať šancí, ale v koncovke to škrípalo.

Bohužiaľ, zápas nemal takú úroveň, ako sme si želali. Bolo ťažké chlapcov namotivovať po tom, čo dúfali v nejakú baráž. Zapísali sme si napokon víťazstvo a musíme sa už pozerať dopredu. Zhrnúť si, ktorí hráči tu môžu zostať a vytvoriť tím, ktorý bude mať aj výsledkovú kvalitu.

Čakáme ešte na to, že ak Senica nedostane licenciu, aké potom padne rozhodnutie, teda ktorý z tímov bude môcť účinkovať miesto nej vo Fortuna lige.“

Jiří Pecha, tréner Senice: „Mali sme problém so zostavou, pretože devätnástka hrá zajtra dôležitý zápas o zachovanie prvej ligy a chceli sme nechať kľúčových hráčov z tejto kategórie pripravených na nedeľný duel. Do Žiaru sme vyslali širší káder sedemnástky a devätnástky a boli sme viac ako vyrovnaným súperom v druhom polčase. V tom prvom si mužstvo postupne sadlo, hrali sme z hlbšieho bloku. Po prestávke sme už išli do otvorenejšej partie, škoda nevyužitých našich príležitostí. Uvidíme, čo sa bude diať. Máme indície, že finančné pohľadávky budú uhradené, že sa všetko narovná a klub bude ďalej žiť, verím že aj s Fortuna ligovou licenciou.“

Miloš Lačný, strelec jediného gólu Pohronia v zápase: „Mali sme šance na viac gólov, mohli ich pridať aj ostatní spoluhráči, ale rozlúčili sme sa s Fortuna ligou čestne. Nechcem to však komentovať, musím si schladiť hlavu, veľa myšlienok sa mi v nej preháňa. Môj gól by som chcel venovať dcérke Šarlotke, ktorá mala dnes tanečné vystúpenie a nemohol som na ňom byť.

Takže to ma aspoň teší jediné, že som dal ten víťazný gól. Sezónu rozoberať nechcem, neskončila však pozitívne. Museli sme i dnes nájsť aspoň štipku motivácie, veď každý má meno na drese a hrá aj za seba.“

Tabuľka Fortuna ligy - skupina o udržanie sa

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
32
13
9
10
58:43
48
R
V
V
V
V
2
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
32
12
4
16
32:42
40
R
P
V
V
R
3
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
32
11
7
14
42:57
40
P
V
P
V
V
4
FK SenicaFK SenicaFK Senica
32
9
7
16
29:51
34
P
P
R
P
P
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
32
7
9
16
33:50
30
V
P
R
P
P
6
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
32
4
6
22
27:59
18
V
V
P
P
R
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Stačil jediný gól. Pohronie najtesnejšie zdolalo Senicu