Pohronie získalo dôležitý bod, polovicu polčasu hrali v oslabení

Radosť hráčov FK Pohronie.
Radosť hráčov FK Pohronie. (Autor: facebook/FK Pohronie)
Sportnet, TASR|19. mar 2022 o 16:54 (aktualizované 19. mar 2022 o 18:59)

Liptovský Mikuláš nevyužil početnú výhodu.

Fortuna liga 2021/2022 - 3. kolo nadstavby

Pohronie - Liptovský Mikuláš 1:1 (1:1)

Góly: 16. Steinhübel – 44. Andrić

ČK: 67. Pajer (Pohronie) po druhej ŽK

Pohronie: Le Giang - Sanneh, Pajer, Bangala (77. Šmatlák), Klabník, Šimčák – Steinhübel, Ožvolda (46. Hašek), Blahút (87. Ladji), Mihalík (87. Sandal) -Lačný

Liptovský Mikuláš: Luksch – Krčík, Šindelář, Nagy, Pavúk – Václavik, Gerát (79: Bielák) – Laura, Staš, Flak (58. Pinte) – Andrić (79. Voško)

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze/

ŽIAR NAD HRONOM. Futbalisti FK Pohronie remizovali v 3. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie s MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1.

Priebeh zápasu Pohronie - Liptovský Mikuláš vo Fortuna lige

I. polčas:

Po úvodnom oťukávaní prevzali taktovku zápasu do rúk domáci a v 16. minúte sa ujali vedenia. Po centri Bangalu sa dostal k lopte Steinhübel, ktorý hlavou prekonal Lukscha.

Hráči Pohronia pokračovali v tlaku a po zákroku na Lačného v šestnástke sa dožadovali pokutového kopu, no rozhodca neukázal na biely bod.

V 32. minúte nevyužil veľkú šancu na zdvojnásobenie náskoku Blahút a tesne pred odchodom do šatni sa to Pohroniu vypomstilo.

V 44. minúte zostal po centri Flaka na zadnej žrdi nekrytý Andrič a vyrovnal na 1:1.

II. polčas:

V druhom polčase oslabil domácich Pajer, ktorý po druhej žltej karte musel ísť predčasne do kabín. Liptáci však početnú výhodu nevyužili.

Pri šanci striedajúceho Voška sa v závere vyznamenal Le Giang.

Hlasy po zápase:

Martin Bittengl, tréner Pohronia: "Chcel by som poďakovať hráčom za ich prácu a bojovnosť. Škoda, že sme nezískali z tohto zápasu viac. Klobúk dole pred mojimi zverencami, ako zvládli aj o desiatich záver duelu. Stretnutie ovplyvnili dve situácie. Prvá, pri ktorej sme inkasovali gól tesne pred odchodom na polčas do šatní. Musíme si to ešte rozobrať. Druhá nastala pri nesprávne udelenej červenej karte. Bol to nešťastný krok od rozhodcu. Za také zákroky by sa nemala udeľovať ani žltá karta."

Marek Petruš, tréner Liptovského Mikuláša: "Videli sme bojovné stretnutie. Väčšina týchto zápasov v skupine o záchranu sa hrá na bojovnosť. My sme s konečným rezultátom spokojní, hoci sme mali v posledných dvadsiatich minútach prevahu v poli o jedného hráča. Vážim si však každý bod z ihriska. Pre mňa je tento bod mimoriadne cenný. Chlapci tento zápas odmakali, odbojovali. Po inkasovanom góle sme sa od dvadsiatej minúty prebudili a s prehľadom sme zápas doviedli do remízového konca."

Tabuľka Fortuna ligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Pohronie získalo dôležitý bod, polovicu polčasu hrali v oslabení