Podmaní si Buchinger aj Poľsko?

Vladimír Bilohuščin|26. nov 2019 o 01:00

Hviezna pérová váha si ide po ďalší významný titul.

Prehliadaný. Nedocenený. Aj také prívlastky často vídame pri mene Ivan Buchinger. Napriek tomu, že ide o jedného z našich najúspešnejších zápasníkov, nedostáva sa Buchingerovi toľko pozornosti ako niektorým jeho kolegom. Dôvodov môže byť viacero. Menšia miera prezentácie na sociálnych sieťach či dlhodobé pôsobenie v zahraničných organizáciách určite budú jednými z nich. Okrem Attilu Végha ale pritom nikto iný u nás nezískal prestížnejší titul ako práve Buchinger. Na rozdiel od svojho rodáka však dokázal „Buki“ svoj titul v prestížnej M1 Global aj niekoľkonásobne obhájiť. Zastaviť ho dokázal po famóznej šnúre šiestich triumfov až Magomed Idrisov. Ak k týmto úspechom na dôvažok prirátame ešte aj opasok pre šampióna CAGE WARRIORS, tak nemôžeme prísť k nijakému inému záveru. Ivan Buchinger je jednoznačne najúspešnejším borcom vychádzajúcim z prostredia našej scény.

Po návrate domov zo zahraničia ťahá síce slovenský zápasník opäť sériu štyroch víťazstiev, ani to mu ale nezaručilo výraznejší prienik do povedomia širšej verejnosti. Dobe prehliadania však už môže byť čoskoro definitívny koniec. Buchinger sa totiž už ani nie o tri týždne pobije o ďalší parádny kúsok do svojej zbierky. V poľských Gliwiciach si to 7. decembra rozdá o titul slávnej KSW s francúzskym mladíkom Parnassem. Vekom síce ešte veľmi mladý borec sa však svojimi neuveriteľnými výkonmi pomaly radí k vychádzajúcim hviezdam svetového MMA. Parnasse vtrhol do KSW ako víchor, keď vyhral všetky štyri svoje doterajšie zápasy. Po úvodnej výhre si najskôr jednoznačne poradil na body s bývalými šampiónmi Sowinskim aj Wrzosekom, aby následne v bitke o dočasný titul pérovej váhy knokautoval v druhom kole Romana Szymanskeho. Vo svojej premiérovej obhajobe tak vyzve Francúz práve nášho Ivana Buchingera. Po tom, čo sa následne v júni tohto roka svojho titulu dobrovoľne vzdal nespochybniteľný šampión Mateusz Gamrot, nabrala situácia v najprestížnejšej poľskej organizácii ešte zaujímavejší rozmer.

Buchinger sa po Patrikovi Kinclovi stáva druhým česko-slovenským bojovníkom, ktorého sa promotéri poľského giganta rozhodli nasadiť priamo do zápasu o titul. Kým českému zápasníkovi sa vinou zranenia do zápasu proti welterovému šampiónovi Soldicovi nastúpiť nepodarilo, veríme, že Buchingera podobná smola zďaleka obíde. Zahraniční odborníci pasujú do role jednoznačného favorita neporazeného Parnasseho. Ten síce disponuje perfektným skóre 13-0-1, protivníkovi Buchingerových kvalít sa ale postaví vôbec po prvýkrát v kariére. Slovenský šampión by v zápase mohol dominovať predovšetkým svojou skvelou hrou na zemi a náramnými skúsenosťami, od Francúza sa naopak všeobecne očakáva snaha udržať duel čím dlhšie v postoji. Buchinger je nielen o dvanásť rokov starším bojovníkom, ale na svojom konte ma aj trojnásobný počet duelov. Zatiaľ čo Parnasse vstúpil do profesionálneho oktagonu iba štrnásť, slovenský borec až štyridsaťtri krát. Napriek tomu, že v zahraničí sa nášmu zápasníkovi príliš neverí, my vieme svoje. Ivan Buchinger si ide 7. decembra do Poľska pre titul!

 

AUTOR: Samuel Csóka

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Podmaní si Buchinger aj Poľsko?