Podľa Vieiru musí Arsenal kúpiť ďalších špičkových hráčov

SITA|20. jún 2007 o 21:18

LONDÝN 20. júna (SITA, AFP) - Bývalý kapitán anglického futbalového veľkoklubu Arsenal FC Patrick Vieira varoval Londýnčanov pred odchodom ich hviezdy, francúzskeho reprezentačného kanoniera Thierryho ...

LONDÝN 20. júna (SITA, AFP) - Bývalý kapitán anglického futbalového veľkoklubu Arsenal FC Patrick Vieira varoval Londýnčanov pred odchodom ich hviezdy, francúzskeho reprezentačného kanoniera Thierryho Henryho. Podľa Vieiru zostane 29-ročný rýchlonohý útočník na Emirates Stadium len v prípade, že vedenie angažuje ďalších špičkových hráčov. "Henry chce obsadzovať vrcholné priečky anglického a európskeho futbalu," konštatoval francúzsky reprezentačný stredopoliar Vieira a dodal: "Ak by angažovali ďalších dvoch alebo troch skúsených futbalistov, Thierry by pravdepodobne v mužstve zostal. Keď tak nespravia, bude sa musieť Thierry pýtať sám seba, čo je pre neho najlepšie. Potom sa bude musieť rozhodnúť ako ďalej."

Vieira odišiel z Arsenalu v roku 2005, keď prestúpil do talianskeho klubu Juventus Turín. Po preradení "zebier" do Serie B sa majster sveta z roku 1998 sťahoval do milánskeho Interu, s ktorým v práve skončenej sezóne získal taliansky majstrovský titul.

Thierry Henry už minulý týždeň osobne zastavil lavínu špekulácií o zmluve so španielskym futbalovým klubom FC Barcelona. Už predtým tlmočil kanonier Arsenalu Londýn jasnú odpoveď prostredníctvom svojho agenta Jeroma Andersona, ktorý nahnevane poprel správu francúzskeho internetového športového magazínu France Football, že sa stretol s finančným riaditeľom Kataláncov Ferranom Sorianom na juhu Francúzska a dohodli sa na trojročnom kontrakte za 37 miliónov britských libier.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Podľa Vieiru musí Arsenal kúpiť ďalších špičkových hráčov