Podľa Buffona je najlepším gólmanom Julio Cesar

TASR|15. apr 2009 o 14:41

Podľa futbalového brankára Juventusu Turín Gianluigi Buffona je momentálne najlepším gólmanom na svete Julio Cesar.

Miláno. Brazílsky brankár Interu Miliáno s najväčšou pravdepodobnosťou privedie "nerrazzurri" k zisku štvrtého majstrovského titulu v rade.

Buffon pre svalové zranenie vynechal úvodné mesiace sezóny, pričom v posledných dvoch ligových zápasoch s Chievo Verona (3:3) a s FC Janov (2:3) inkasoval šesť gólov. "Keď neustále súťažíte na takej vysokej úrovni, môže sa to občas stať," reagoval Buffon, ktorý pomohol Talianom k zisku svetového primátu na MS 2006.

Julio Cesar v drese Brazílie zdolal Buffonove Taliansko vo februárovom priateľskom zápase na Wembley 2:0 a opäť sa stretnú v mikrosúboji aj v sobotu kedy stará dáma hostí Inter. "Momentálne je určite v lepšej forme ako ja," reagoval Buffon, ktorého Juventus stráca na vedúci milánsky tím desať bodov. "Inter si zaslúži titul ako ocenenie za celú sezónu," uzavrel Buffon, podľa ktorého Juventus ešte stále cíti pozostatky škandálu s manipulovaním zápasov. Juventus preradili do Serie B, hráči ako Zlatan Ibrahimovič, či Patrick Vieira prestúpili práve do Interu. "Ten škandál nami otriasol. Ale nikto by sa s tým nevyrovnal tak, ako Juventus," povedal Buffon.

Napriek tomu, že Buffon je pevne previazaný s Juventusom, prípadnému prestupu v blízkej budúcnosti sa nebráni. "Čím viac gólov dostávam, tým vyššie ponuky prichádzajú. Keď som mal 23 rokov bolo to okolo 50 miliónov dolárov, teraz keď mám 31 je to okolo 60 miliónov, teda viac ako viacerí futbalisti dohromady. Hoci Juventus stále milujem, chápem, že niektoré ponuky sa neodmietajú," uzavrel Buffon.

Nachádzate sa tu:
Domov