Podľa Belaníka nehrá Ajax bezhlavo, ale disciplinovane

SITA|4. nov 2008 o 12:31

Slovenský futbalový vicemajster MŠK Žilina nastúpi vo štvrtok 6. novembra o 20.45 h v dueli F-skupiny Pohára UEFA 2008/2009 v Amsterdam Arene proti domácemu Ajaxu.

ŽILINA.

Kým hráčom spod Dubňa nevyšiel v nedeľu duel v Prešove (0:1) a Žilinčania opustili svoju líderskú pozíciu v Corgoň lige, holandský veľkoklub pokračuje na domácej ligovej scéne vo výborných výkonoch. Zverenci legendárneho Marca van Bastena zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 9. kola Eredivisie na pôde dovtedy tretieho tímu Twente Enschede 2:0 (1:0) a preskočili ho v tabuľke.

Góly v drese víťazov strieľali v 40. min iba 19-ročný stredopoliar Siem De Jong, v nadstavenom čase poistil cenný triumf hostí 24-ročný švédsky záložník Rasmus Lindgren. Aktuálne patrí Ajaxu len horším skóre 2. priečka s rovnakým počtom 19 bodov ako má vedúci AZ Alkmaar.

Spomenutý ligový duel 29-násobného holandského majstra a 4-násobného víťaza Európskeho pohára majstrov proti Twente sledoval v hľadisku Arke Stadiona aj športový manažér MŠK Žilina Karol Belaník, ktorý v rozhovore pre agentúru SITA uviedol: "Myslím si, že najspravodlivejšia by bola v tomto stretnutí remíza. V prvom polčase bol Ajax lepší a zaslúžene odchádzal do kabín na polčasovú prestávku s jednogólovým náskokom. Po zmene strán podali hráči Twente výborný výkon, mali viac z hry. Domáci však nevyužili viacero dobrých príležitostí a v 90. minúte inkasovali druhý gól."

Žilinčanov čaká vo štvrtok v Amsterdam Arene ťažká prekážka. Zaujímavé je, že oba tímy podľahli v úvodnom vystúpení v F-skupine P-UEFA pred takmer dvoma týždňami rovnakým výsledkom 1:2. "To je síce pravda, lenže my sme prehrali doma s Hamburgerom SV a Ajax v anglickom Birminghame proti Aston Ville. Hoci je náš súper favoritom štvrtkového merania síl, cestujeme do Holandska so serióznym zámerom. Chlapci chcú v Amsterdame odohrať vyrovnanú partiu."

Športový manažér žilinského klubu si uvedomuje, že "šošonov" čaká nesmierne náročný protivník. "Amsterdamský klub disponuje mladým kolektívom, tréner Van Basten má v kádri výborných futbalistov. Tí nehrajú bezhlavo, nestrácajú zbytočne loptu, skôr ju dlhšie držia na kopačkách. Ajax sa vyznačuje veľmi dobrou organizáciou hry, disciplinovanosťou, zodpovedným prístupom k plneniu svojich povinností," snažil sa analyzovať hru Ajaxu K. Belaník. Podľa jeho slov je dirigentom obrany bývalý hráč FC Barcelona Oleguer, v strede poľa figuruje ďalší Španiel Gabri García či talentovaný De Jong, v útoku je najnebezpečnejší kanonier Huntelaar. "Nebude to ľahké. V Amsterdame nechceme sklamať, ale zabojovať o dobrý výsledok," zopakoval na záver športový manažér MŠK Žilina.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Podľa Belaníka nehrá Ajax bezhlavo, ale disciplinovane