Podľa Baranku by zmenu šírky plôch mali Rusi dôkladne zvážiť

SITA|21. sep 2010 o 14:52

Podľa slovenského hokejového obrancu Ivana Baranku v službách tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Spartak Moskva by mali hokejoví predstavitelia v Rusku dôkladne zvážiť prípadné zmeny rozmerov hracích plôch v tejto súťaži.

MOSKVA.

Vedenie KHL totiž začalo uvažovať o tom, či má zachovať rozmery klzísk v európskom štýle, alebo sa skôr bude uberať zámorským smerom užších ľadových plôch.

"Je veľmi náročné prispôsobovať sa novým rozmerom. Preto je veľmi dôležité tento krok veľmi dôkladne premyslieť. Ak sa chystá na olympiáde hrať na užších plochách, prispôsobiť by sa tomu mali aj rozmery v celom Rusku," povedal pre Sport-Express Baranka, podľa ktorého už európske a zámorské rozmery klzísk vnášajú do hry veľa nepredvídateľných situácií. V Rusku uvažujú, že zvolia medzi oboma veľkosťami istý kompromis. "Ak by náhodou v Rusku zaviedli ešte jeden štandard, už by v tom bol veľký neporiadok," doplnil slovenský bek.

Ivan Baranka je dvadsaťsedemnásobným seniorským reprezentantom SR, v roku 2003 získal v slovenskom výbere do 18 rokov striebro na svetovom šampionáte hráčov tejto vekovej kategórie v ruskom meste Jaroslavľ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Podľa Baranku by zmenu šírky plôch mali Rusi dôkladne zvážiť