Podhradský napokon pokračuje v Minsku

SITA|16. júl 2010 o 15:42

Slovenský obranca Peter Podhradský bude napokon predsa len pokračovať v kariére v Kontinentálnej hokejovej lige v minskom Diname.

MINSK. Podľa bieloruskej stránky tut.by sa 30-ročný odchovanec bratislavského Slovana spolu s Čechom Tomášom Mojžíšom dohodli na podmienkach nových zmlúv.

Podhradský sa pôvodne dohodol s Minskom na dvojročnom kontrakte už v máji, bieloruský klub však jeho zmluvu podobne ako kontrakty ďalších hráčov Maxima Spiridonova, Konstantina Glazačeva, Davida Nemirovského i druhého Slováka Jozefa Stümpela, ktorých do klubu priviedol z Astany agent Šumim Babajev, nezaregistroval na KHL, takže nenadobudli platnosť. Bývalý manažér Dinama Sergej Katkov priviedol do klubu ďalších hráčov a prekročil platový strop klubu. Minsk následne nemohol akceptovať platové podmienky pôvodných zmlúv a vyzval hokejistov, aby pristúpili na zníženie platu alebo z klubu odišli.

Podhradský v uplynulej sezóne odohral v kazašskom Baryse Astana 56 stretnutí KHL, v ktorých strelil 8 gólov a pridal 20 asistencií. V play-off o Gagarinov pohár pridal v troch dueloch gól a jednu prihrávku. Tri roky strávil v nižšej zámorskej AHL v Cinncinnati, ďalšie dva v Čechách (Liberec, Pardubice, Třinec), na Slovensku si obliekol dresy Žiliny a Košíc a po jednej sezóne v nemeckom Frankfurte zakotvil v Rusku, kde v posledných troch sezónach vystriedal postupne Novokuzneck, Nižnyj Novgorod a Astanu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Podhradský napokon pokračuje v Minsku