Po plaveckej časti viedol. Varga začal sezónu štrnástym miestom

(Autor: Twitter)
SITA|9. apr 2016 o 07:37

Má skvelú formu. Už predtým vyhral preteky v Abú Zabí aj v austrálskej Mooloolabe. Španielsky triatlonista Mario Mola predĺžil svoju víťaznú sériu. Richard Varga o ním zaostal o viac ako dve minúty.

GOLD COAST. Slovenský reprezentant Richard Varga obsadil 14. miesto v pretekoch Svetovej triatlonovej série v austrálskom Gold Coast.

Dlhodobo najlepší slovenský triatlonista a už istý účastník olympijských hier v Riu de Janeiro o jednu priečku vylepšil svoje umiestnenie spred roka.

Víťazom sa stal Španiel Mario Mola (1:46:27 h). Varga za ním zaostal o 2:02 min.

Pre dvadsaťsedemročného slovenského reprezentanta dlhodobo sa pripravujúceho na Britských ostrovoch boli preteky v Gold Coast prvými po päťmesačnej príprave a od septembrového finále WTS 2015 v Chicagu, v ktorom predčasne odstúpil pre zranenie.

Predtým posledné preteky absolvoval Varga v septembri v Chicagu.

Po úvodnej plaveckej časti v mori Varga viedol. Na bicykli bol súčasťou vedúcej jedenásťčlennej skupinky, ale v záverečnom behu sa posúval na konečné štrnáste miesto až z pozície v tretej desiatke.

"Nespadol som, neodpadol som od horúčavy a napokon som si zobral štrnáste miesto. Prvé preteky sezóny nie sú nikdy moje najlepšie, takže so svojim výkonom som spokojný," uviedol Varga na svojej facebookovej prezentácii.

"Teším sa už na ďalšiu súťaž a verím, že moja výkonnosť bude stúpať."

Dnes som mal so sebou aj "lucky penny" od kamaratov Sally a Tonyho. Nesklamalo :). Nespadol som, neodpadol som od...

Posted by Richard Varga on 9. apríl 2016

Skvelý Mola predĺžil svoju víťaznú tohtoročnú sériu. Predtým sa tešil z triumfu aj na úvodnom podujatí WTS v Abú Zabí v SAE a tiež na prvých pretekoch Svetového pohára v austrálskej Mooloolabe.

"Bolo to naozaj náročné. Jonny bol veľmi silný počas takmer celej bežeckej časti. Som veľmi šťastný aj z toho, že Fernando skončil napokon druhý," vravel dvadsaťšesťročný Mola podľa webu triathlon.org.

"Ja som sa počas celých pretekov cítil výborne. Snažil som sa kontrolovať situáciu na čele v cyklistickej časti, aby som to mal potom v behu jednoduchšie. Podarilo sa mi to a som spokojný."

Mola zvíťazil napríklad aj v Mooloolabe.

V záverečnej bežeckej časti sa Mola dlho držal na čele bok po boku spoločne s anglickým favoritom Jonathanom Brownleem, ale na konci ušiel svojím súperom a napokon bol v cieli o dvadsaťšesť sekúnd skôr ako jeho krajan Fernando Alarza. Brownlee na treťom mieste zaostal o štyridsaťjeden sekúnd.

V Gold Coast triatlonisti absolvovali klasické objemy 1,5 km plávania v mori, 40 km na bicykli a záverečný beh na 10 km. Podľa „live“ sekcie pretekov sa súťažilo pri teplote 32,1 °C.

Svetová séria v triatlone

Gold Coast (Austrália)

(objemy 1,5 km plávania + 40 km bicykel + 10 km beh)

MUŽI:

1. Mario Mola Španielsko 1:46:27 h
2. Fernando Alarza Španielsko + 26 s
3. Jonathan Brownlee V. Británia + 41 s
4. Ryan Bailie Austrália + 1:02 min
5. Ryan Fisher Austrália + 1:17 min
6. Joe Maloy USA + 1:24 min
14. Richard Varga SR + 2:02 min

ŽENY:

1. Helen Jenkinsová V. Británia 1:56:03 h
2. Gwen Jorgensenová USA 1:56:44 h
3. Andrea Hewittová Nový Zéland 1:56:45 h
4. Flora Duffyová Bermudy 1:56:58 h
5. Rachel Klamerová Holandsko 1:58:06 h
6. Katie Zaferesová USA 1:58:14 h
Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Po plaveckej časti viedol. Varga začal sezónu štrnástym miestom