Po jeho boku stoja mená ako Attila Végh či Martin Buday. Jozef Jaloviar sa vracia do boja

Vladimír Bilohuščin|30. jún 2022 o 12:35

Jaloviar sa v Ostrave stretne s Czubakom Jacekom.

OSTRAVA. Málokto na domácej MMA scéne má za sebou toľko skúsenosti ako reprezentant Octagon Fighting Academy a bývalý úspešný slovenský reprezentant v zápasení, Jozef Jaloviar.

Do zápasu vkročil viac ako tisíckrát. Aj vďaka tomu sa stal jedným z najúspešnejších na Slovensku.

Dve bronzové medaily z majstrovstiev Európy či piate miesto na Európskych hrách v Baku, to sú najväčšie úspechy tohto obávaného teraz už MMA zápasníka. Svoje bohatéskúsenosti odovzdával od roku 2013 aj Attilovi Véghovi, ktorému vtedy pomáhal v príprave na titulový zápas v Bellator MMA. Bol taktiež aj súčasťou Attilovho tímu pred duelom s Karlosom Vémolom.

Jaloviar má taktiež dlhodobú spoluprácu s ďaším slovenským UFC zápasníkom Martinom Budayom, počas ktorej si vzájomne pomáhajú pred blížiacimi sa zápasmi.

Počas obrovského množstva súbojov dokázal Jozef poporážať európsku špičku z Turecka, Bulharska či Gruzínska, čo sú svetové veľmoci v tejto disciplíne. V roku 2019 prišla možnosť skúsiť si MMA zápas až priamo “pod nos“.

V jeho domovskom klube OFA sa totižto uskutočnila amatérska MMA liga MAMMAL, kde sa mu podarilo pocítiť úplne nový pocit, a to pravidlá zmiešaných bojových umení. Výsledok dopadol v jeho prospech, tak isto aj druhý amatérsky zápas.

Hneď po ňom sa vrhol do profesionálneho MMA, kde pred domácimi fanúšikmi v Šamoríne uspel a širšia verejnosť sa tak dozvedela o jeho elitných zápasníckych zručnostiach.

Víťaznú premiéru v RFA mu bude chcieť prekaziť Czubak Jacek, ktorý má viacero skúsenosti z grapplingu. Aj preto je držiteľom modrého opasku. Tri z troch výhier dokázal získať práve na zemi. Bude teda zaujímavé sledovať porovnanie dvoch podobných štýlov, a to zápasenia a grapplingu.

23. júla na podujatí REAL FIGHT ARENA 3 sa tak môžete tešiť na jeho ďalší zápas, v ktorom sa dá opäť očakávať jeho snahu o presadenie dominantného wrestlingu založenom na skúsenostiach z celého sveta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Po jeho boku stoja mená ako Attila Végh či Martin Buday. Jozef Jaloviar sa vracia do boja