Nasleduje Draveckého. Slovensko stratilo ďalšieho nádejného reprezentanta

Sebastian Taliga v drese fínskeho klubu Lukko.
Sebastian Taliga v drese fínskeho klubu Lukko. (Autor: Instagram / Sebastian Taliga)
Oh my Hockey|29. sep 2024 o 07:08

Z Čiech prišla ďalšia nepríjemná správa pre slovenský hokej.

BRATISLAVA. Talentovaný Martinčan Sebastian Taliga je ďalším hráčom, ktorý pred reprezentovaním Slovenska uprednostnil susedné Česko. Pre iSport.cz to v sobotu potvrdil jeho otec Michal, ktorý bol v minulosti akcionár martinského klubu.

Podobne ako v prípade Draveckého, pre hráča a jeho rodinu bolo prvou voľbou Slovensko. Nikto ich však nekontaktoval.

Taliga bol reprezentačnými trénermi pri každej nominácii odignorovaný, preto sa rozhodol ísť inou cestou a momentálne čaká na vybavenie českého občianstva.

Ešte pred pár dňami svietilo meno Sebastiana Taligu na čele bodovania najvyššej fínskej U16 ligy, pričom v tejto chvíli je po 7 zápasoch so ziskom 18 bodov (9+9) na štvrtom mieste produktivity.

Za Lukko nastupoval v rovnakej lige tiež v minulej sezóne a patril v nej k desiatim najlepším hráčom ročníka 2009.

Ako je možné, že takýto hráč nikdy nedostal pozvánku do slovenskej reprezentácie? Hoci ročník 2009 hráva už vyše roka medzinárodné zápasy a reprezentační tréneri z neho vyskúšali vyše 70 hokejistov, ani raz nepozvali hráča pôsobiaceho v zahraničí a rozvíjajú len hráčov nastupujúcich v domácich súťažiach.

Slovenský zväz chce zrejme takýmito radikálnymi krokmi zabrániť odlivu mladých hráčov do zahraničia, čo je "voda na mlyn" pre ostatné hokejové krajiny, ktoré radi využijú možnosť rozšíriť svoju hráčsku základňu o top talent.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nasleduje Draveckého. Slovensko stratilo ďalšieho nádejného reprezentanta