Pľuščenko znova skáče štvorité a verí, že stihne Soči

(Autor: TASR/AP)
SITA|28. aug 2013 o 13:54

Stále mám obrovskú chuť do tréningu aj súťaženia. Cítim, že je v mojich silách dostať sa pred Soči do vrcholnej fazóny, hovorí olympijský víťaz z Turína.

MOSKVA. Jevgenij Pľuščenko už na tréningu predvádza štvorité skoky a verí, že sa po januárovej operácii chrbta stihne pripraviť na zimné olympijské hry v Soči.

"Stále mám obrovskú chuť do tréningu aj súťaženia. Cítim, že je v mojich silách dostať sa pred Soči do vrcholnej fazóny. Iba sa potrebujem vystrábiť zo všetkých zranení. S chrbtom som na dobrej ceste," povedal olympijský víťaz z Turína 2006. Pľuščenko pre zranenie odstúpil z majstrovstiev Európy v chorvátskom Záhrebe a po operácii vynechal aj marcový svetový šampionát v kanadskom Londone.

"Cítim sa dobre a na tréningu už skáčem štvorité. Chrbát je jediná vec, ktorá ma môže zastaviť na ceste k dobrému výsledku na olympijských hrách," vyhlásil 30-ročný krasokorčuliarsky šoumen.

Jeho tím už dokončil práce na krátkom programe. Voľná jazda by mala byť výberom toho najlepšieho, čo v doterajšej kariére Pľuščenko na ľade predviedol.

"Bol to nápad trénera Alexeja Mišina. Bude to kombinácia mojich najlepších voľných programov. Niečo také doteraz nik nespravil. Ak všetko pôjde dobre, v Soči spadne opona za mojou kariérou a každý milovník krasokorčuľovania si tam nájde svojho Pľuščenka - osemnásťročného, dvadsaťpäťročného aj súčasného. Veríme, že to bude originálna a parádna bodka," poznamenal strieborný madailista zo ZOH 2010 vo Vancouveri.

Pred veľkým finále v Soči by sa chcel Pľuščenko predstaviť na pretekoch ISU Grand Prix v Moskve, národnom šampionáte a majstrovstvách Európy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Pľuščenko znova skáče štvorité a verí, že stihne Soči