Plavkyne odviezli na atletický štadión, takmer zmeškali semifinále

Britka Fran Halsallová bola jednou z plavkýň, ktoré takmer nestihli semifinále pre chaos v doprave.
Britka Fran Halsallová bola jednou z plavkýň, ktoré takmer nestihli semifinále pre chaos v doprave. (Autor: twitter)
TASR|13. aug 2016 o 12:46

Autobus s plavkyňami sa z olympijskej dediny pohol opačným smerom, ani protesty u vodiča však nepriniesli želanú zmenu smeru.

RIO DE JANEIRO. Britka Fran Halsallová, Dánka Jeanette Ottesenová a Bieloruska Alexandra Gerasimenjová na OH v Riu de Janeiro takmer nestihli plavecké semifinále na 50 m v.sp. po tom, ako ich autobus omylom odviezol na atletický štadión. O chaose v olympijskej doprave informovala agentúra AP.

"Autobus nás odviezol na atletický štadión, ktorý je vzdialený štyridsať minút od plaveckého bazéna. Skončilo sa to tak, že som mala peknú prehliadku, 40-minútový návrat do dediny a následne odchod na rozcvičenie. Moje emócie a adrenalín boli na maxime," povedala Halsallová britskej televízii BBC.

Autobus s plavkyňami sa z olympijskej dediny pohol opačným smerom, ani protesty u vodiča však nepriniesli želanú zmenu smeru.

Organizátori plaveckých súťaží tak museli v dôsledku tejto nečakanej komplikácie piatkový program mierne upraviť a dve odovzdávania medailí presunuli pred spomínané semifinále, aby dali dotknutým plavkyniam dostatočný čas na prípravu. Halsallová s Gerasimenjovou nakoniec postúpili do finále, Ottesenová ako jediná zostala pred jeho bránami.

"Všetko bude okej, ak zajtra nastúpim na autobus, ktorý pôjde správnym smerom," vtipkovala po semifinále britská plavkyňa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Plavkyne odviezli na atletický štadión, takmer zmeškali semifinále