Splnila limit na šampionát. Plavkyňa Trníková prekonala slovenský rekord

Nikoleta Trníková.
Nikoleta Trníková. (Autor: TASR)
TASR|9. apr 2022 o 20:42

Prvýkrát sa dostala pod hranicu štyroch minút a 50 sekúnd.

EINDHOVEN. Slovenská reprezentantka v plávaní Nikoleta Trníková vytvorila v sobotu na kvalifikačnom FINA mítingu v holandskom Eindhovene nový národný rekord na 400 m polohové preteky časom 4:48,72 minúty.

Zaistila si ním nielen víťazstvo na podujatí, ale aj limity na svetový šampionát v Budapešti (18. júna až 3. júla), resp. majstrovstvá Európy v Ríme (11. až 21. augusta).

Trníková vylepšila vlastné slovenské maximum z roku 2019 v Kazani (4:50,29).

Už v piatkovom finále na 200 metrov prsia obsadila druhé miesto časom 2:28,68 min, čím si ako prvá zo slovenských reprezentantov zabezpečila limity na MS a ME.

V nedeľu ešte absolvuje polohovku na 200 m. Informovala o tom Slovenská plavecká federácia (SPF) v tlačovej správe.

"Som naozaj veľmi rada, takéto niečo som nečakala. Veľmi sa teším z toho, že sa mi podarilo čas stlačiť pod 4 minúty a 50 sekúnd," povedala po rekorde členka považskobystrického plaveckého oddielu.

Spokojnosť neskrýval ani Trníkovej tréner Karel Procházka: "Tiež som veľmi rád, že sa nám konečne podarilo pokoriť čas 4:50 min a konečne sme mali po februárovom covide trošku priestor a čas na to, aby sme sa systematicky pripravovali a aby sme sa dostali do správneho tréningového režimu, ktorý tak potrebujeme. Som rád, že sme si vybrali tieto kvalitné preteky a že tu môžeme v slušnej konkurencii pretekať, aj to nám koniec-koncov pomáha. Sme na dobrej ceste a verím, že do ďalších pretekov to bude ešte lepšie."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Splnila limit na šampionát. Plavkyňa Trníková prekonala slovenský rekord