Platini odovzdá cenu Prezidenta UEFA Charltonovi

SITA|28. apr 2009 o 20:37

Prvý muž európskeho futbalu v stredu pred úvodným stretnutím semifinále Ligy majstrov Manchester United - Arsenal Londýn odovzdá legende Sirovi Bobbymu Charltonovi čestnú Cenu prezidenta UEFA.

MANCHESTER. Prvý muž európskeho futbalu, Michel Platini v stredu pred úvodným stretnutím semifinále Ligy majstrov 2008/09 Manchester United - Arsenal Londýn odovzdá legende "červených diablov" Sirovi Bobbymu Charltonovi čestnú Cenu prezidenta UEFA.

Majster sveta z roku 1966 je v súčasnosti riaditeľom ManU, v roku 1968 bol kľúčovou osobou stojacou za úspechom manchesterského mužstva v Európskom pohári majstrov. Charlton bol jedným zo 16 ľudí, ktorí prežili pád lietadla s hráčmi United známy aj ako mníchovské letecké nešťastie v roku 1958.

"Je pre mňa veľkou cťou odovzdať Cenu prezidenta UEFA takému vynikajúcemu džentlmenovi a veľvyslancovi futbalu, akým je Sir Bobby Charlton. Reprezentuje totiž všetko, o čom je tento šport: fair-play, rešpekt a skutočnú lojalitu," nechal sa v utorok počuť Platini.

"Mimoriadne ma teší, že prezident UEFA mi odovzdá toto ocenenie. Množstvo najpamätnejších zápasov mojej kariéry som totiž absolvoval práve v európskych klubových súťažiach či už ako hráč alebo funkcionár," vyhlásil Charlton.

Prezidentskú cenu v roku 2008 Platini udelil skvelému kanonierovi Realu Madrid Alfredovi di Stéfanovi. "Teší ma, že budem mať česť nasledovať jedného z najlepších futbalistov histórie," uzavrel Bobby Charlton, najlepší futbalista Európy za rok 1966.

Nachádzate sa tu:
Domov