Plánujem zápasiť čo najviac, preto som sa vrátil na Slovensko, hovorí Michal Mokrý

Michal Mokrý a Rory MacDonald.
Michal Mokrý a Rory MacDonald. (Zdroj: Michal Mokrý)
Dávid Lukáč|25. mar 2021 o 20:35

Michal Mokrý sa predstaví na česko-slovenskej pôde po piatich rokoch.

BRNO. Sobotňajší turnaj Oktagon 22 prinesie zaujímavý stret bývalého bojovníka Octagon Fighting Academy s tým súčasným. A práve niekdajší reprezentant OFA Michal Mokrý, ktorého čaká súboj s Marekom Bartlom, poskytol rozhovor pre Športnet.

Naposledy ste na česko-slovenskej scéne zápasili v roku 2016. Aká bola odvtedy vaša cesta?

Moja cesta bola dlhá, bol som na mnohých miestach, naposledy dva roky v Kanade, kde som trénoval aj zápasil. Avšak, vrátil som sa naspäť domov a plánujem tu ostať a zápasiť na česko-slovenskej scéne.

V Kanade ste trénovali aj v slávnom Tristar Gyme a ďalších výborných kluboch. Ktorí miestni bojovníci na vás najviac zapôsobili a prečo?

Najviac na mňa zapôsobil Mandel Nallo, pretože má veľmi dobrý striking a vie výborne rozmýšľať pri sparingu. Má tvrdú ranu a veľmi dobré oko. Na svoju váhu je aj vysoký. Zaujal ma aj Arnold Allen. Síce je nižšia váha, ale tiež je na tom dobre technicky aj fyzicky.

S Mandelom Nallom, bojovníkom Bellatoru.
S Mandelom Nallom, bojovníkom Bellatoru. (Zdroj: Michal Mokrý)

V poslednom súboji v Kanade ste prehrali zápas s domácim neporazeným bojovníkom. Kvôli veľkej tržnej rane súboj zastavil doktor. Ako sa pozeráte s odstupom času na tento duel?

Na tento duel sa pozerám tak, že sme išli do toho zápasu so zlou stratégiou. Aj chudnutie bolo zlé, lebo som príliš veľa schudol. V tom mal aj súper výhodu, že bol väčší a silnejší. On mal dokonca nejaký certifikát na zhadzovanie váhy, čiže naozaj dokázal veľa kilogramov nabrať späť. Určite sme mali mať v tom zápase inú taktiku.

Video: Zatiaľ posledný absolvovaný duel Michala Mokrého z decembra 2019. V Kanade čelil domácemu bojovníkovi Mattovi Specialemu:

Od roku 2017 ste absolvovali len dva duely, keď ste v roku 2019 nazbierali bilanciu 1-1. Prečo ste v tomto období zápasili tak málo? Plánujete byť teraz zápasovo aktívnejší?

V tomto období som sa sťahoval do Kanady a boli okolo toho rôzne veci, ktoré som musel vybaviť. Nemal som predtým ani manažéra, čiže som si nemal ako dohodnúť zápasy. Bol som v novej krajine, a kým som si vytvoril nejaké kontakty, zabralo to čas. Mal som aj zdravotné problémy. Nebolo to teda jednoduché. Určite teraz plánujem zápasiť čo najviac. Hlavne preto som sa vrátil domov, takže dúfam, že to vyjde.

Kedy ste dostali ponuku na zápas s Marekom Bartlom? Prijali ste ju bez váhania?

Ponuku na zápas s Marekom Bartlom som dostal pred necelými dvoma týždňami a prijal som ju bez váhania, nakoľko si myslím, že to je adekvátny súper.

Máte súpera napozeraného? Vedeli by ste zhodnotiť jeho silné a slabé stránky, a čo by naňho mohlo platiť?

Pár súperových zápasov som videl, nakoľko sledujem aj Oktagon. Viem o koho sa jedná, stretli sme sa kedysi dávno aj na turnajoch. Každý zápas je iný, čiže uvidíme ako to pôjde. Marek je komplexný bojovník.

Koho budete mať v rohu?

V rohu budem mať Mikuláša Timka, čo je olympijský tréner, ktorý trénoval aj Jozefa Lohyňu. V zápasníckych kruhoch je to veľké meno a som veľmi vďačný za túto spoluprácu. Ďalej tam budem mať Miroslava Medlena a Adriána Mendela, čo sú výborní slovenskí thaiboxeri a súčasne aj veľmi dobrí tréneri.

Nastupujete ako náhradník za zraneného Jakuba Bahníka a na prípravu ste mali krátky čas. Ako a kde prebiehala?

Áno, na prípravu som mal, bohužiaľ, krátky čas. Trénujem však stále, takže myslím, že to nebol až taký problém. Moja príprava prebieha v Prievidzi. Keďže je aj pandémia koronavírusu, tak je problém cestovať inde za sparing partnermi, takže takmer celá časť mojej prípravy je v Prievidzi.

Podpísali ste s Oktagonom zmluvu na jeden zápas alebo sa jedná o dlhodobejšiu spoluprácu?

Zatiaľ mám zmluvu len na jeden zápas. 

Michal "Money" Mokrý

Profesionálny bojovník MMA (7-7)


Rodák z Prievidze, v MMA zápasí od roku 2012, najprv ako amatér, neskôr profesionál. Zo siedmich kariérnych víťazstiev získal šesť knokautom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Plánujem zápasiť čo najviac, preto som sa vrátil na Slovensko, hovorí Michal Mokrý