Pirát vs El Chapo - pohľad Romana Výbošťoka

Vladimír Bilohuščin|18. jún 2020 o 02:00

Mimoriadna doba vytvorila mimoriadny projekt OKTAGON Undergoun

Mimoriadna doba vytvorila mimoriadny projekt OKTAGON Undergound a v neposlednom rade aj veľmi mimoriadne zápasy. Jedným z nich je aj duel tímových kolegov Samuel „Pirát“ Krištofič vs Vlasto „El. chapo“ Čepo. Obidvaja arbitri v tomto setupe pravidiel preukázali svoje kvality.

Pirát potvrdil svoju pozíciu ašpiranta na výhru v pyramíde. V dueloch s Benkom alebo Eliášom predviedol zápasové skúsenosti, prehľad, skvelý timing a momentum prekvapenia. Jeho zápasová inteligencia mu priniesla postup do finále bez zranení. Úlohu postúpiť do finále bez zranenia zvládol aj Čepo. Zariadil to tvrdými pästnými prestrelkami v prvom kole, pričom video zo zápasu s Jevickým sa stalo internetovým hitom. Čepov instagramový profil exponenciálne rastie, čo potvrdzujú aj ohlasy po zápase s Tlkancom.

A teraz tu stojíme nad zápasom Pirát vs El Chapo. Uvedomujeme si vlastne že sa veľmi dlho nemusí niečo takéto zopakovať? Zápas dvoch tímových kolegov a kamarátov, kde každý dokonale pozná kvality, ale aj slabiny svojho súpera. Samuel nastupuje v úlohe favorita, zápasovo skúsenejšieho borca. Na druhej strane Vlasto s chuťou ukončiť zápas KO.

Naozaj to bude len fundamentálna bitka, ako účastníci duelu prezentujú? Dokážu sa s tým faktom psychicky vyrovnať? Je totiž veľmi ťažké nastupovať proti chlapovi, ktorý ťa dokonale pozná, pozná tvoje obľúbené kombinácie, číta každý tvoj pohyb. Vie, že keď sleduješ súperove nohy ideš urobiť nástup na takedown. Dokonca pozná, kedy si sa zle vyspal, alebo pohádal s frajerkou. To je proste sparring partner. S ním do zápasu nechceš ísť nikdy. A Ako prebieha príprava? Chystajú sa tajné zbrane? Tu už špekuluje každý sám za seba, nepracuje na tom celý tím. A v tomto smere ten subjektívny pohľad dokáže byť veľmi zradný.

Nuž všetko bude záležať na sobote 20.6.2020, kto sa zobudí do lepšieho dňa, kto sa bude cítiť na rozcvičke lepšie. Pravdepodobne s prvou výmenou úderov uvidíme úplne iných bojovníkov na ktorých sme zvyknutí.

 

AUTOR: Roman Výbošťok

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pirát vs El Chapo - pohľad Romana Výbošťoka